„Alege binele tău”, la Oravița

Vineri, 28 februarie, sala amfiteatru a Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița a găzduit atelierul de educație pentru viață, „Alege binele tău”, susținut de către Alexandra Nadane, președintele Asociației „România pentru viață”.

Organizat de către Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul de Tineret, și Protopopiatul Moldova Nouă, în parteneriat cu conducerea liceului, activitatea a reunit un număr de aproximativ 100 de elevi, proveniți din patru clase ale unității de învățământ gazdă.

În debutul atelierului, Alexandra Nadane a prezentat tuturor celor prezenți la întâlnire ce  anume presupune implicarea tinerilor în activitatea de educație pentru viață și cum se organizează ea la nivel național, care este rolul și care poate fi impactul acestui gen de educație asupra întregii societăți. În cele ce au urmat, elevii liceului au participat la o prezentare complexă pe baza câtorva probleme cu care adolescenții din zilele noastre se confruntă, susținând, pe baza acestora, un scurt dialog referitor la alegerile pe care tinerii de față le-ar face în diferite situații limită în care, la un moment dat în viață, ar intra datorită provocărilor specifice adolescenței, care îi întâmpină.

În urma celor câteva minute de dialog purtat pe baza alegerilor, firul atelierului de educație pentru viață a intrat pe făgașul său, activitatea continuându-se cu abordarea unei serii de tematici care macină în mod deosebit, astăzi, tânăra generație. Dintre aceste subiecte abordate în cadrul întâlnirii, fac parte relațiile toxice, traficul de persoane, bolile cu transmitere sexuală, criza de sarcină cu care numeroase femei se confruntă, la nivel mondial, precum și avorturile, cauzele și consecințele acestora.

Scopul activității a fost, pe de-o parte, acela de a transmite tinerilor informații utile și necesare cu privire la riscurile care îi înconjoară, iar iluzia „mie nu mi se poate întâmpla” este una greșită și că atenția și prevenirea de aceste riscuri sunt absolut necesare, dar și de a-i încuraja pe tineri să ceară ajutor atunci când se află în diverse situații problematice și nu știu să iasă din ele singuri și că există o mulțime de oameni care se confruntă cu asemenea situații și care îi pot înțelege și sprijini cu adevărat.

Atelierul „Alege binele tău”, desfășurat la Oravița, marchează începutul activităților organizate în perioada Lunii pentru viață în Banatul de Munte, în timpul căreia în mai multe regiuni ale județului Caraș-Severin sunt planificate și desfășurate numeroase activități și ateliere de educație pentru viață, în scopul informării utile și a prevenirii tuturor tinerilor și nu doar de a intra în situații care pot periclita viața omului, atât a celui născut, cât și a celui nenăscut.

 

%d blogeri au apreciat: