„Alege binele tău”, la Reșița

Sala de festivități a Colegiului Național „Diaconovici-Tietz” din Municipiul Reșița a găzduit luni, 2 martie 2020, un atelier dedicat tinerilor liceeni, susținut de Alexandra Nadane, președintele Asociației  „România pentru viață”, din București.

Activitatea a fost organizată în cadrul parteneriatului educațional „Copilăria – început al zidirii”, derulat între Colegiul Național „Diaconovici Tietz” și Centrul de Tineret Moniom și se înscrie în șirul de evenimente organizate sub genericul Luna pentru viață, în cadrul căreia o serie de activități și ateliere cu tematica vieții sunt desfășurate de către voluntarii ATOR Banatul de Munte în mai multe localități ale județului.

În debutul întâlnirii, Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte, a prezentat scopul și invitatul întâlnirii, evidențiind, pentru cei prezenți, importanța voluntariatului în viața tinerilor. 

Cu o experiență de peste 10 ani în voluntariatul pentru viață, Alexandra Nadane a povestit, în prima parte a întâlnirii, traseul devenirii ei, de la prima viață pe care Dumnezeu a rânduit să o poată ajuta să vină pe lume, până la multiplele activități pe care le derulează în prezent în folosul femeilor aflate în criză de sarcină.

La întâlnire au participat câteva zeci de liceeni, care au putut afla mai multe despre problemele specifice și pericolele la care sunt supuși adolescenții din zilele noastre, dialogul deschis și sincer pe care l-a purtat invitata având darul să le ofere acestora încrederea că orice problemă ar întâmpina, de orice natură, există și soluții și oameni dispuși să îi ajute. Un aspect important al atelierului l-a constituit conștientizarea pericolelor din adolescență și găsirea, împreună cu tinerii, a unor modalități de prevenire sau limitare a efectelor acestora. Este vorba de relații toxice, trafic de persoane, criză de sarcină,bullying și alte probleme specifice generației tinere din zilele noastre.

Câțiva dintre elevii prezenți la eveniment – este vobra de elevi de clasa a noua, coordonați de prof. Simona Lance – vor participa în vara acestui an la programul educațional Tabăra din Inima Satului, în calitate de voluntari din partea ATOR Banatul de Munte, având în acest fel posibilitatea de a aprofunda și chiar de a pune în practică lucrurile învățate în cadrul atelierului.

Evenimnentul s-a bucurat și de prezența cadrelor didactice de la instituția de învățământ reșițeană și va fi urmat și de alte activități din sfera pro-viață, care vor culmina cu Marșul pentru viață care va avea loc la Reșița, în 28 martie 2020.

%d blogeri au apreciat: