Dragoste pentru bunici!

Acest început de primăvară este despre arta de a fi, de a dărui, de a iubi. Pentru noi, primăvara noului an vorbește și despre „Mâinile bucuriei” – prima activitate cu caracter filantropic pe care ATOR Banatul de Munte a inițiat-o în acest an. 

Reunind un număr de 20 de voluntari ai asociației de pe raza Municipiului Reșița, instituții precum Primăria Reșița, Direcția de Asistență Socială, Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, dar și membri ai Asociației Guerrilla MC România, filiala Reșița, campania umanitară a avut și are ca scop ajutorarea persoanelor vârstnice care în această perioadă delicată sunt cele mai vulnerabile la contaminarea cu noul Coronavirus și de care noi, cei mai tineri, trebuie să avem grijă.

Ajutorul oferit de către tinerii voluntari constă în primirea de solicitări telefonice din partea bătrânilor și cumpărarea de alimente și medicamente, plecum și plătirea facturilor urgente. Pentru a ajunge la voluntarii campaniei, persoanele vârstnice nu trebuie decât să sune la numărul de telefon: 0800.420.242 (luni – joi, între orele 8:00 – 16:00 și vineri între orele 8:00 – 14:00) și la numărul 0726.561.449 – Anita Radics (luni – joi, de la ora 16:00; vineri – duminică, la orice oră).

Acțiunea caritabilă „Mâinile bucuriei” a oferit tuturor celor implicați în ea nu doar șansa de a face bine, de a se interesa de cei aflați în nevoi și de a pune în practică învățătura Bisericii de a-ți ajuta aproapele, ci a oferit și oportunități prețioase de a învăța de la bătrâni cum arată simplitatea unei vieți, ce înseamnă să te mulțumești cu puțin și să dai slavă lui Dumnezeu pentru faptul că, deși îți lipsesc atât de multe, simți că ai tot ce îți trebuie. 

În pragurile caselor bătrânești la care voluntarii au întins „Mâinile bucuriei”, vârstnicii îi așteptau vorbindu-le despre răsplata pe care Dumnezeu o pregătește în cer celor care fac bine, despre grija și acoperământul protector al Maicii Domnului, despre dulceața din inima care crede și știe că există viață după cea de acum și, mai ales, că există înviere. Altă răsplată mai mare nu era cu putință să sosească pentru osteneala voluntarilor care în aceste vremuri sunt la dispoziția celor care au nevoie de ajutor. Prin aceste cuvinte și rugăciuni rostite prin simple dialoguri duhovnicești, Dumnezeu și-a făcut simțită prezența prin astfel de mângâieri și de binecuvântări care nu au făcut altceva, decât să ofere un plus de putere și de încredere pentru a merge mai departe.

În aceste vremuri delicate, confuze și pline de presiune, voluntarii ATOR Banatul de Munte, adunați într-un colțișor de țară, sunt aici ca să ducă la ușile tuturor celor care îi caută, liniștea mesajului că, da, totul va fi bine și că această acțiune caritabilă, „Mâinile bucuriei”, va exista între reșițeni, și nu doar, atâta timp cât nevoia de ajutor, de siguranță și de liniște va continua să existe între bătrâni. Suntem aici să fim, să fim, să dăruim, să iubim. Dragoste pentru toți bunicii!

%d blogeri au apreciat: