Renașterea poveștii ATOR la Oravița

Joi, 1 octombrie, la Oravița, a avut loc o întâlnire de reconstituire a filialei ATOR Oravița și de planificare a unor activități ce vor avea loc în perioada următoare, organizate atât de către tinerii zonei, cât și cu participarea altor membri proveniți din alte filiale ale asociației.

Întâlnirea a avut loc la Centrul de Tineret „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Oravița Română – cel mai vechi centru de tineret din Episcopia Caransebeșului – și au participat tineri atât de la centrul de tineret gazdă, cât și de la Centrul de Tineret „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița Montană. La acest moment de reuniune au fost prezenți părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, și Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte. Ambii au transmis mesaje de încurajare și de motivare tinerilor prezenți, evidențiind importanța implicării tinerilor într-o astfel de lucrare, în vremuri în care încercările și provocările tinereții și ale timpurilor în care trăim ne lovesc cu atât de puțină îngăduință. 

În cele ce au urmat, părintele inspector a purtat un dialog prietenesc cu tinerii prezenți despre implicarea lor în cadrul asociației și despre dorința lor de a continua împreună sub forma filialei ATOR Oravița, trasând, alături de ei, principalele activități care ar fi potrivite de organizat în această perioadă, adaptate contextului social delicat în care ne aflăm.

„Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu o seară minunată! Întâlnirea de ieri a fost startul unui nou început de care, poate, toți aveam nevoie. Am petrecut timp de calitate alături de oameni speciali, cu suflet mare, dornici de muncă și puși pe fapte bune. Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai delicată, atât Biserica, cât și noi, oamenii, suntem încărcați cu forțe proaspete și cu o multitudine de idei care să readucă zâmbetul pe buze semenilor noștri. Oravița are tineri frumoși și inimoși care vor să dovedească faptul că și pe timp de pandemie, se pot desfășura lucruri cu adevărat minunate. 

Le mulțumim invitaților noștri speciali veniți de la Reșița, părintelui inspector Mihai Ciucur și Anitei Radics – președintele ATOR Banatul de Munte pentru faptul că și-au făcut timp și au venit cu sufletele pline de căldură și iubire să ne fie alături și mulțumim, de asemenea, tuturor celor care cred în noi. Potențial există, dar ingredientul principal este dorința și noi putem spune că îl avem!” – glasul tinerilor filialei ATOR Oravița.

ATOR Oravița a fost prima filială a asociației de tineret a Episcopiei Caransebeșului ce a fost înființată imediat după nașterea ATOR Banatul de Munte, în vara anului 2016. Scopul filialei este acela de a reuni tineri voluntari de la ambele centre de tineret din oraș sub egida organizației care, la nivelul județului Caraș-Severin, își propune anual să implementeze proiecte prin care să scrie adevărate povești, chemând și atrăgând tineri din fiecare zonă a Banatului Montan, arătându-le ce tinerețe frumoasă ne oferă Hristos tuturor.

%d blogeri au apreciat: