Credință și tinerețe în pandemie, la Moldova Nouă

Sâmbătă, 24 octombrie, tineri membri ai Centrului de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă, s-au reunit în cadrul unei întâlniri de suflet, după o perioadă destul de lungă și de grea în care activitățile derulate împreună, față către față, au fost destul de dificil de organizat din pricina contextului social delicat, generat de pandemia de coronavirus.

Astfel, după un timp în care dorul tinerilor unii față de alții, față de preoții lor coordonatori și prieteni și, mai ales, față de Hristos a rămas aprins în sufletele lor, la sfârșitul săptămânii trecute, un număr de aproximativ 11 tineri, membri și voluntari ai unuia dintre cele două centre de tineret ale orașului de pe malurile Dunării, au avut bucuria de a se regăsi, din nou, în curtea Casei lui Dumnezeu a Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” sau Boșneag, așa cum mai este cunoscută în zonă.

Chiar dacă de-a lungul perioadei stării de urgență și de alertă, tinerii voluntari ai centrului de tineret au redus din numărul întâlnirilor, aceștia au rămas activi în viața Bisericii, fiind parte din voluntarii care au distribuit Sfânta Lumină și Sfintele Paști, la Sărbătoarea Învierii Domnului sau chiar voluntari în cadrul proiectului „Tabăra din Inima Satului” și nu doar.

Însă o mărturie a bucuriei revederii tinerilor de la Centrul de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă o aflăm chiar de la ei, din rândul membrilor pentru care dorul regăsirii a părut fără sfârșit:

„Deoarece multora dintre noi ne este teamă de aceste vremuri tulburi care ne induc tuturor o stare de confuzie și nesiguranță, am ales ca întâlnirea noastră să aibă în centrul său o discuție caldă și liniștitoare despre Credinţă și tinerețe în pandemie

Dacă ar fi să mă întrebați pe mine, eu consider că în această perioadă, noi, cel puțin tinerii din Moldova Nouă, ne-am apropiat mai mult de Biserică decât eram înainte, deoarece am putut conştientiza cât de important este rolul ei în societate, am conștientizat că numai împreună și cu ajutorul lui Dumnezeu putem trece peste orice problemă și orice încercare pe care o avem de înfruntat în aceste vremuri și, mai ales, am putut simți cât de dor ne-a fost de ea, atunci când restricțiile nu ne-au permis să mai participăm la Sfintele Slujbe.

După tot acest timp, împletit cu dorul pentru Biserică, am putut vedea și impactul major pe care l-au avut campaniile de ajutorare a persoanelor vulnerabile, desfașurate de către centrul nostru, în oraș, lucru ce mi-a adus aminte de cuvintele Mântuitorului Hristos: Unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor – (Matei 18:20).  

Scriind aceste rânduri, îmi dau seama că tinerețea și provocările ei tentante, pandemia ce a schimbat întreaga lume sau alte probleme cu care ne-am confruntat și ne confruntăm nu sunt motive pentru ca noi să uităm de Hristos, ci din contră – cu fiecare zi, fiecare încercare, fiecare an, să încercăm să ne apropiem mai mult de El și să înțelegem cu adevărat toată frumusețea pe care o aduce în viața noastră, atunci când știm să o privim. 

Ca un ultim gând al acestei mărturii personale, vă spun tuturor, deschis, că întâlnirea cu frații mei de la Centrul de Tineret m-a însănătoșit mai mult decât ar putea să o facă orice medicament.

Hristos este cu noi!”

Autor: Raluca Gîrjan

%d blogeri au apreciat: