„Fă-ți timp!” – un dialog virtual cu tinerii

Sunt perioade și perioade în care tindem să credem că timpul este inamicul nostru, că nu avem timp să facem ceea ce ne dorim, ce ne propunem, când, de fapt, totul ține de organizarea mai eficientă a timpului nostru, de prioritizarea lucrurilor, de ordinea pe care o așezăm în viața noastră.

Vineri, 20 noiembrie, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a organizat cel de-al treilea atelier online, pe platforma Zoom. Și de această dată, alături de noi au fost prezenți tineri din mai multe părți ale țării: Maramureș, Botoșani și, desigur, Caraș-Severin.

De această dată, în mijlocul nostru a fost doamna Georgiana Ciucur, care este consilier de dezvoltare personală și formator în cadrul proiectelor „Tabăra din Inima Satului” și „Școala Familiei”, dar și o persoană foarte îndrăgită de toți tinerii atoriști. Tema propusă și dezbătută în cadrul acestui webinar a fost intitulată „Fă-ți timp!”, un subiect care și-a propus să le arate tinerilor cum să își gestioneze timpul mai bine și mai eficient, în această perioadă, cum să își găsească motivația și cum să prioritizeze ce este important cu adevărat în viețile lor.

„Toate își au vremea lor și fiecare lucru de sub ceruri își are timpul lui” – Eclasiastul 3, 1 – a fost versetul cu care tinerii au fost întâmpinați, fiind și o temă de meditație, la care cu toții am fost invitați să ne gândim în aceste zile. De-a lungul întâlnirii, tinerii au fost împărțiți în mai multe grupe, unde au identificat, împreună, care sunt hoții noștrii de timp, pe primul loc clasându-se chiar telefonul și rețelele de socializare. O altă provocare de discuții pe grupuri mici, care a încurajat comunicarea și socializarea între participanți a fost felul în care ne facem timp pentru activitățile care ne relaxează, dar și cum ne autodisciplinăm pentru a fi mai organizați, fiecare grupă prezentându-și ulterior, în fața celorlalți, concluziile la care au ajuns împreună.

„A fost unul dintre atelierele mele preferate, deoarece cred că toți am avut nevoie de sfaturile pe care le-am primit și de căldura cu care ni s-au oferit, mai ales într-o perioadă grea ca aceasta”, a mărturisit Alexandra, o tânără atoristă, în urma participării sale la webinarul de vineri seara.

„Atelierul de vineri a fost unul interesant și util pentru mine. Timpul și gestionarea lui reprezintă una dintre cele mai întâlnite probleme în zilele noastre și dacă nu știm să ne folosim de el și să îl împărțim, ajungem să fim copleșiți. Subiectele abordate au fost de mare interes pentru noi toți, acestea ajutându-ne să realizăm că timpul este foarte prețios, dar noi, tinerii, nu prea suntem conștienți de asta. Pot spune că atât pentru mine, cât și pentru ceilalți care au participat la atelier, a fost o experiență de neuitat.”, a fost mărturia tinerei Teodora, la finele atelierului.

Și feedback-ul pozitiv poate continua, pentru că, DA, tinerii s-au arătat a fi foarte încântați în urma acestui atelier, mărturisind că sfaturile și învățăturile primite îi vor ajuta, cu siguranță, în viitor. 

Seria de ateliere și activități online, organizate de către ATOR Banatul de Munte, va continua, având alături în fiecare săptămână invitați speciali din diferite domenii, dar și diverse surprize pentru cei care urmăresc și îndrăgesc activitatea asociației noastre.

Autor: Anamaria Iovu

%d blogeri au apreciat: