„Nu știu cum iubește Dumnezeu, dar știu cum mă iubește pe mine”

Cu toate că trecem printr-o perioadă dificilă, atât social, cât și spiritual, distanțele mari care ne separă nu au reprezentat un impediment în conexiunea noastră duhovnicească, cea de care avem nevoie în tot acest val de încercări și restricții care ne despart, prin diverse metode, de aproapele nostru.

Miercuri, 9 decembrie 2020, ne-am putut bucura, împreună, live pe pagina de facebook ATOR Banatul de Munte, de un regal duhovnicesc alături de Preasfințitul Părinte Benedict, episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, prin prezența căruia s-a putut dezbate problematica rămânerii lângă aproapele, în contextul în care cuvântul de ordine este „distanțarea”.

Cuvântul Preasfinției Sale a debutat prin binecuvântarea dată de către acesta tuturor ascultătorilor, mărturisind, mai apoi, bucuria pe care Preasfinția Sa o are datorită faptului că este alături de noi, tinerii Bisericii dreptslăvitoare, chiar dacă aceasta a putut fi posibilă doar prin intermediul virtualului.

Pornind de la întrebarea utilizată chiar în titlul emisiunii, PS Benedict face referire la utilitatea mediului online pentru propovăduirea cuvântului Evangheliei lui Hristos, fiecare dintre noi putând rămâne împreună, chiar și atunci când cuvântul de ordine este „distanțarea”, uniți prin credință. Astfel, tehnica virtualului poate fi botezată întru Ortodoxie, făcând-o slujitoare a lucrurilor bune.

Programul nostru duhovnicesc, cu toate că situațiile de față ne silesc să îl neglijăm din pricina timpului limitat, trebuie să continue în aceeași rânduială ca până acum, ne îndeamnă ierarhul. Cu toții trebuie să ne aflăm într-o sărbătoare permanentă, însă, vacanță de la Hristos, nu se poate, întrucât mintea noastră ar trebui să fie tot timpul într-o comuniune cu Mântuitorul!

Preasfinția Sa a răspuns, pe parcursul dialogului, la mai multe întrebări și curiozități transmise din partea tinerilor din Banatul de Munte și nu doar, vorbind într-un chip luminat și călduros despre dragostea lui Dumnezeu față de noi, despre marea milostivire și siguranța faptului că, în orice moment de greutate și confuzie, El e cel care ne înțelege, ne acceptă, ne încurajează și ne iubește mai mult decât chiar mințile noastre își pot imagina.

„Nu știu cum iubește Dumnezeu, dar știu cum mă iubește pe mine”, a răspuns Preasfinția Sa uneia dintre întrebările adresate de către tineri, în jurul căreia întreaga discuție s-a conturat, fiind și devenind, pentru toți cei prezenți, ca o gură de nădejde, bucurie, încurajare și lumină, atât pentru cei care L-au cunoscut și au gustat din dragostea și pacea lui Dumnezeu, cât și pentru cei care nu demult L-au prins de mână pe Hristos, pentru a merge pe drum cu El.

În finalul discuție, Preasfinția Sa a rostit un mesaj în care îndeamnă tinerii Bisericii la curaj, optimism, dar și la curiozitate, reliefând faptul că prin puritatea, decența și bucuria noastră, putem schimba viețile unor oameni peste care tristețea a pus stăpânire, în aceste vremuri.

Întâlnirea de miercuri seara a reprezentat cea de-a 4-a ediție a seriei de emisiuni ATORtalks/Dialoguri, organizată și oferită următorilor din mediul online, de către ATOR Banatul de Munte.

Seria de emisiuni, activități, dar și surprize online va continua, rămânând aproape de oameni, chiar și prin ecrane, în inimile cărora Cuvântul și Lumina trebuie să ajungă, în aceste vremuri în care totul pare să se răcească.

Autor: Departamentul de conferințe și emisiuni online

%d blogeri au apreciat: