„Mâinile bucuriei” continuă să aducă mângâiere în Reșița

După perioada încărcată în gesturi mărinimoase și acțiuni caritabile din preajma Sărbătorilor de iarnă, urmează, în lunile ianuarie și februarie, o perioadă foarte dificilă pentru cei aflați în nevoi, bolnavi, bătrâni sau singuri. Pentru că, odată trecute sărbătorile, aceștia sunt de multe ori uitați de oamenii de bine și instituțiile caritabile, iar nevoile lor acum, în miez de iarnă, sunt cel puțin la fel de mari și de stringente.

Pornind de la această tristă constatare, care se repetă an de an în luna ianuarie, organizatorii campaniei „Mâinile Bucuriei” derulată la Reșița din luna martie a anului 2020, au căutat soluții pentru a continua să sprijine și în această perioadă cu hrană caldă persoanele vârstnice și familiile cu mulți copii aflate în evidența Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. Din rânduiala lui Dumnezeu, o primă inițiativă în acest sens a fost acțiunea demarată de Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș Severin, care, cu sprijinul lui Marian Popovici – un bucătar recunoscut în zonă – a pregătit 100 de porții de mâncare tradițională pe care le-au oferit beneficiarilor campaniei „Mâinile Bucuriei”. 

La acțiunea derulată marți 12 ianuarie în curtea Jandarmeriei cărășene au participat, alături de reprezentanți ai instituției gazdă, voluntari din partea ATOR Banatul de Munte, de la Liga Studenților Centrului Universitar „Babeș-Bolyai” Reșița, de la Guerilla Motors și Casa de Cultură a Studenților – cu toții parteneri tradiționali și constanți ai campaniei.

Slujba de mulțumire și de binecuvântare a porțiilor de mâncare a fost savârșită de părintele Mihai Ciucur care, la final, a adresat câteva cuvinte de felicitare și mulțumire în numele beneficiarilor tuturor celor care s-au implicat. De asemenea, inspectorul șef al jandarmeriei cărășene, domnul Marian Ciprian Petrișor, a adresat un cuvânt de felicitare, punctând faptul că este foarte important că, odată cu hrana trupească, beneficiarii campaniei primesc și hrană spirituală și susținere în plan sufletesc. Cele 100 de porții au ajuns, prin grija echipelor de voluntari prezente, la 35 de persoane vârstnice, aflate în situație dificilă de pe raza municipiului Reșița, precum și la 10 familii numeroase (în total 65 de suflete), care sunt sprijinite constant de mebrii ATOR Banatul de Munte, filiala Reșița.

„Ne bucurăm că am reușit să reluăm campania noastră de suflet, care s-a dovedit, de-a lungul celor zece luni de când există, a fi cea mai mare campanie organizată de ATOR Banatul de Munte. Bucuria reînceperii este cu atît mai mare, cu cât noi realizăm și am înțeles, de fapt, nevoia oamenilor bolnavi, singuri și fără posibilități, de prezența, implicarea și dragostea celor din jur pe tot parcursul anului, și nu doar în perioada sărbătorilor. Campania aceasta este una definitorie pentru asociația noastră, prin care tinerii voluntari au șansa de a învăța și de a pune în practică îndemnul Mântuitorului de a ne iubi aproapele și de a-i fi alături. În aceste vremuri, în care pare că lumea întreagă se răcește tot mai mult, Mâinile bucuriei continuă să aducă mângâiere celor care au atât de mare nevoie de ea, la nivelul municipiului Reșița, și nu putem decât să avem nădejde și să Îl rugăm pe Dumnezeu să binecuvinteze în continuare această misiune, ca să dăruim hrană și ajutoare celor nevoiași, dar și noi să primim împliniri sufletești prin simplul fapt că am dăruit și ne-am dăruit” , sunt cuvintele Anitei Radics – coorodonatoarea tinerilor voluntari ai ATOR Banatul de Munte.

Acțiuni similare celei organizate în colaborare cu jandarmii cărășeni se vor desfășura și în perioada care urmează, nevoia de hrană și de sprijn a beneficiarilor campaniei fiind una ridicată, mai ales acum, în plin sezon rece. De aceea, în calitate de organizatori ai campaniei, invităm pe toți cei care vor și pot să se alăture, fie prin achitarea unor porții de mâncare, organizarea de pomeni sau slujbe de mulțumire cu donarea porțiilor de mâncare, ori prin donații în bani și alimente de bază.

%d blogeri au apreciat: