Consiliere individuală și de grup – un nou serviciu oferit de Centrul de Tineret Moniom

Începând cu luna februarie, Centrul de Tineret Moniom va oferi servicii de consiliere individuală și de grup copiilor, tinerilor și adulților de pe raza Municipiului Reșița și din împrejurimi.

Contextul social delicat, generat de pandemia Covid-19, a accentuat stările de anxietate, dificultățile de interrelaționare umană și  adaptabilitate socială și pe cele generate de panică și nesiguranță, atât în rândul copiilor și al tinerilor, dar și în rândul părinților și, în general, al adulților. În acest context, inițiativa Centrului de Tineret Moniom de a oferi, în plus, servicii de consiliere individuală și de grup este una mai mult decât utilă și binevenită.

Este vorba atât de consiliere vocațională și de dezvoltare personală, dar, în viitorul apropiat, și de psihoterapie integrativă, dedicate atât copiilor și tinerilor, cât și adulților din comunitatea reșițeană. 

Aceste servicii vor fi asigurate de către Georgiana Ciucur – specialist în pedagogie și consiliere, cu o vastă experiență în lucrul cu copii, tineri și familii, trainer în Psihoterapie integrativă și trainer de câțiva ani în cadrul programelor socio-educaționale derulate la nivelul Centrului de Tineret Moniom și nu numai.

„Prin oferirea acestor servicii, ne propunem să oferim un punct de sprijin, de orientare, o direcție copiilor, tinerilor, părinților și tuturor celor care au nevoie și doresc să se dezvolte armonios. De fapt, aceste servicii de consiliere nu ar trebui văzute ca ceva distinct, ci ca parte integrantă a tuturor serviciilor și activităților polivalente oferite de centrul nostru. Îmi doresc ca prin lărgirea oportunităților oferite de acest centru să avem o comunitate sănătoasă, armonioasă, încrezătoare și capabilă să răzbească în vremuri tulburi”, a subliniat Georgiana Ciucur, consilier și trainer în cadrul centrului de la Moniom.

Serviciile de consiliere vor fi oferite în cadrul Centrului de Tineret Moniom, iar o parte dintre activități se vor desfășura într-un spațiu cu totul special și anume o salină artificială (sală de haloterapie), amenajată în decursul anului 2019, printr-un proiect finanțat de către Clubul Rotary Reșița. 

„Ne-am dorit foarte mult să dăm o utilitate cât mai bună acestui spațiu, amenajat în scop terapeutic de către partenerii noștri de la Clubul Rotary și iată că, deși investițiile au fost finalizate în urmă cu un an și jumătate, după perioada de pauză generată de pandemie, a venit momentul în care terapia medicală să fie completată în mod fericit de către terapia în plan sufletesc și mental. Va fi, deci, un spațiu în care cei care vor păși, vor avea beneficii atât fizice – prin aerul puternic salinizat, cât și la nivelul minții și al sufletului – prin activitățile care se vor derula aici”, a mai menționat Georgiana Ciucur.

Sala de haloterapie din incinta centrului va găzdui, în viitor, pe lângă cele mai sus amintite, și activitățile prevăzute în proiectul inițial, respectiv activități socio-educative oferite copiilor de  vârstă preșcolară și celor din clasele primare, cu afecțiuni la nivelul aparatului respirator.

Cei care sunt interesați de mai multe detalii în privința activităților care vor începe să se desfășoare în sala de haloterapie, precum și în cadrul ședințelor de consiliere, vor putea vizita, în perioada următoare, pagina de facebook a centrului (Centrul Moniom), când se vor comunica date despre program și posibilitatea de înscriere și alăturare la acesta.

Noile servicii de consiliere individuală și de grup, desfășurate cu respectarea restricțiilor aflate în vigoare, vor fi oferite în baza unui program stabilit de către coordonatorii centrului și se adresează atât membrilor și beneficiarilor centrului, cât și publicului larg din municipiul de pe Bârzava. Noua activitate se înscrie în preocuparea permanentă a membrilor Centrului de Tineret Moniom de a oferi sprijin – atât în plan material, educațional, cât și spiritual – locuitorilor orașului și celor din împrejurimi, centrul de la Moniom fiind recunoscut ca fiind un centru comunitar aflat la dispoziția reșițenilor și în slujba oamenilor, indiferent de vârstă, statut social, ori apartenență etnică sau religioasă. 

%d blogeri au apreciat: