„A iubi este o decizie”, pentru tinerii Banatului de Munte

Joi, 11 februarie, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a organizat cel de-al doilea webinar din acest an, în care ni s-a prezentat, explicat și discutat, tema „A iubi este o decizie”. Atelierul a fost susținut de către doamna Iulia Țoța – fondatoarea complexului educațional „Copilul isteț” și formatoare în cadrul programului Școala Familiei.

Prin intermediul acestui atelier, organizat într-o manieră foarte interactivă și atractivă, participanții au avut prilejul de a afla răspunsuri la curiozitățile și întrebările lor specifice tinereții, cu privire la dragoste, dar și de a primi sfaturi pentru experiențele cu care viața ne va întâmpina pe fiecare, legate de relațiile de prietenie, de iubire și cele cu părinții. Invitata noastră a pus totul într-o notă simplă, explicită și deosebit de frumoasă, prin care noi să ne dă seama singuri de lucrurile pe care le facem, să realizăm care este diferența dintre o relație de prietenie și una de iubire. Cu toate că cele două au multe în comun, nu înseamnă același lucru, dar la baza lor trebuie să se afle, întotdeauna, comunicarea, ea fiind cea mai importantă valoare în orice fel de relație.

Tema abordată a fost una delicată, dar de mare interes pentru noi, tineri din ziua de azi, pe tot parcursul celor două ore dialogând atât de frumos despre dragoste. Dragostea – minunatul sentiment pe care Dumnezeu ni l-a dăruit pentru a înflori în lume, pentru a simți siguranță, pentru a-l împărtăși tuturor celor din jur și pentru a-l primi înapoi de la cei pe care îi iubim.

În cadrul aceluiași atelier, totodată, am discutat despre felul în care o dată cu frumusețea, dăruirea, dar și dorința de libertate în dragoste, apare și responsabilitatea. Dar cum reușim să aflăm diferența dintre ele? Și așa ajungem la a doua parte a atelierului, în care am vorbit despre libertate vs responsabilitate. Nu-i așa că mulți v-ați întrebat „Oare creșterea de libertate înseamnă creșterea de responsabilitate?”. Ei bine, răspunsul este da, pentru că atunci când formăm o relație (fie ea de prietenie sau de iubire), când ne arătăm adevărata noastră personalitate, dorința noastră de a fi liberi, crește. Această libertate, totuși, are anumite responsabilități, căci într-o relație trebuie să avem grijă de celălalt, să aflăm nevoile celuilalt, dar mai ales să le înțelegem și să le respectăm. De aceea, doamna Iulia Țoța a spus că „Responsabilitatea este abilitatea de a răspunde nevoilor celuilalt”.

Poate că acum, majoritatea dintre noi suntem prea tineri și nu înțelegem, ori nu am avut șansa de a experimenta asemenea sentimente profunde, puternice, sau poate că da, dar nu am știut cum să le gestionăm mai bine. Acesta este unul dintre motivele pentru care asociația noastră organizează astfel de webinare, periodic, unde cei care ne răspund tuturor întrebărilor sunt invitați de seamă, specializați pentru a discuta cu noi pe înțelesul nostru. Seria de webinare organizate de către ATOR Banatul de Munte va continua, prilej pentru care vă invităm să rămâneți alături de noi și să gustăm, împreună, din bogăția de informații ziditoare pentru toți!

Autor: Natalia Iacob

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: