Noi perspective pentru tinerii din zona Băile Herculane – Valea Cernei

Preocuparea constantă și permanentă pe care Biserica din Banatul de Munte o are față de copiii și tinerii de pe întreg cuprinsul județul Caraș-Severin s-a concretizat vineri, 12 februarie 2021, printr-o întâlnire de suflet cu copiii care alcătuiesc Centrul de Tienret „Sf. Ap. Andrei” Valea Cernei.

Întâlnirea s-a desfășurat la Băile Herculane, în sala de festivități a protopopiatului din localitate și a reunit 25 de copii din orașul stațiune, dar și din localitățile Mehadia, Bârza și Petnic, alături de preoții și profesorii coordonatori.

La eveniment a fost prezent părintele Mihai Ciucur, de la Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebșeului, alături de Anita Radics de la ATOR Banatul de Munte, cea care a moderat întâlnirea și a purtat discuțiile cu adolescenții prezenți.

În debut, cei prezenți au putut viziona un material sinteză cu activitățile ATOR Banatul de Munte din anul 2020, după care, coordonatorea tinerilor atoriști din eparhia noastră a prezentat principalele programe care doresc a fi derulate și în acest an, cu un accent deosebit pe programul de voluntariat Tabăra din Inima Satului, cel care este organizat în mare măsură cu sprijinul tinerilor membri ai asociației. În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme actuale, precum: motivele și importanța participării tinerilor la viața Bisericii, așteptările tinerilor, dar și activitățile pe care aceștia doresc să le desfășoare în tinda Bisericii.

„Reuniunea de la Băile Herculane a fost una pe care de mult timp am așteptat-o cu toții să o simțim plină de nădejde, așa cum a fost de data aceasta. Am întâlnit tineri și copii noi, curioși, din dialogul cu care am înțeles că nu au șansa zilnică de a se implica și a fi parte dintr-o lucrare și o misiune mare, pe care să o dezvolte și care să îi dezvolte în zona din care provin, dar am văzut și, mai ales, faptul că sunt plini de dorința de a deveni parte activă a întregii lucrări cu tineretul din Episcopia Caransebeșului. Am văzut, totodată, printre ei, viitori participanți și chiar posibili voluntari la programul nostru, TDIS, care în acest an va fi organizat și pe Valea Cernei, și suntem nerăbdători să-i luăm în echipa noastră și să-i formăm”, a mărturisit Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte.

La finalul întâlnirii, părintele Mihai Ciucur a transmis celor prezenți că în acest an Departamentul de Tineret al eparhiei va acorda o atenție deosebită activităților cu tinerii din zona Băile Herculane, atât prin prezența voluntarilor de la ATOR Banatul de Munte, cât și prin o serie de tabere care se doresc a fi organizate în vara acestui an în această zonă.

„Strategia misionară a Departamentului nostru de tineret se va concentra în acest an pe dinamizarea activităților cu tinerii în zonele în care centrele noastre de tineret sau filialele ATOR sunt în faz incipientă de organizare, ori unde acestea și-au întrerupt activitatea datorită pandemiei din ultimul an. În zona Văii Cernei, după întâlnirea de astăzi, văzând entuziasmul copiilor, dar și al coordonatorilor lor, suntem siguri că în acest an se vor întâmpla multe lucruri frumoase în plan catehetic și pastoral-misionar cu tinerii, iar filiala ATOR Băile Herculane va reuși să reunească și să crească un număr mare de copii atât din orașul Băile Herculane, cât și din satele din jur. Premisele sunt încurajatoare, iar acest lucru ne bucură și ne dă speranță pentru viitor, mai ales că am descoperit aici copii cu potențial foarte bun și coordonatori motivați și dornici să facă misiune”, a precizat coordonatorul tinerilor din Episcopia Caransebeșului.

Printre activitățile care se doresc a fi organizate în acest în se numără: întâlnirile tematice în cadrul centrului, organizate în mai multe parohii din zonă, serile duhovnicești, precum și o serie de tabere în comunitate, atât la Băile Herculane, cât și în satele din jur, gândite în scopul responsabilizării tinerilor de a se implica mai mult în viața duhovnicească și de a-L cunoaște și înțelege pe Hristos pe măsura vârstei și a dorinței lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: