Prietenii ATOR Oravița, din nou împreună

După amiaza unei zile frumoase din mijlocul lunii februarie a reprezentat pentru noi, membrii ATOR Oravița, un moment special de reuniune ce ne-a oferit prilejul de a schimba păreri, opinii și dorințe spre a continua activitatea frumoasă pe care o înfăptuim aici.

Întâlnirea a fost organizată la Centru de tineret „Sfânta Ecaterina” și moderată de către părintele inspector Mihai Ciucur, care, având ocazia de a veni în orașul nostru, nu a ezitat să ne viziteze, dorindu-și să ne fie alături, să ne vorbească și să ne încurajeze. Prietena noastră, Anita Radics, președinta ATOR Banatul de Munte, ca de fiecare data, a fost nelipsită, reușind mereu, cu timp și fără de timp, să își îndeplinească rolul nobil pe care îl deține și căruia îi face cinste.

Ideea de a reuni într-un cadru prietenos cele două centre de tineret din oraș s-a dovedit a fi una constructivă și benefică, noi având nevoie să comunicăm eficient pentru a continua în armonie activitățile. Împreună cu părintele protopop, au fost prezenți și cei doi părinți coordonatori ai centrelor de tineret, iar prietenia, frățietatea și buna înțelegere dintre aceștia sunt pentru noi exemplul pe care ne dorim să îl urmăm, desigur, sub atenția și sprijinul lor.

Anita Radics a făcut un exercițiu interesant în care ne-a provocat să răspundem unor întrebări-cheie pentru viața noastră ca tineri în sânul Bisericii, întrebări privitoare la amenințările, temerile tinereții, activitările pe care le desfășurăm și modul în care se organizează, nevoile noastre, precum și la rolul Bisericii perceput de către noi, în viața, dezvoltarea și devenirea noastră. Pentru că toate răspunsurile au fost prezentate sub anonimat, curajul nostru de a fi sinceri s-a consolidat puternic, identificând, astfel, adevăratele probleme cu care se confruntă noua generație, dar și noi, personal, în cadrul grupului din care facem parte. Soluțiile rămân să fie găsite, de noi toți, împreună, pentru că în această zi am înțeles cât de importantă e comunicarea și respectul reciproc în misiunea frumoasă de a fi tineri ce nu se supun tiparelor defecte ale zilelor noatre.

Feedback-ul pe care l-am oferit întâlnirii a fost unul pozitiv, cu toții am conștientizat importanța momentelor de a lucra în echipă, iar curajul pe care l-am avut de a răspunde întrebărilor delicate din viața tinerilor ne-a deschis mintea spre obiective și păreri noi, observând că nu suntem singuri în această corabie a tinereții ce uneori e clătinată puternic de valuri, ci, din contră, că suntem ascultați, înțeleși și ajutați.

Autor: Mădălina Miloș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: