Împreună pentru Ionuț-Petrică Mutașcu

Ionuț-Petrică Mutașcu este un tânăr în vârstă de 14 ani, din localitatea Verendin, județul Caraș-Severin, care de mai bine de jumătate de an se confruntă cu o tumoare abdominală și are nevoie de ajutorul nostru pentru a reuși să ducă lupta la capăt, cu bine.

Boala lui Ionuț a debutat în luna iunie a anului 2020, când tânărul a acuzat dureri și spasme abdominale. După o serie scurtă de investigații și tratamente care nu i-au ameliorat durerile, băiatul a fost dus la Spitalul de copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, unde urma să fie operat de peritonită acută, în timpul operației, medicii observând formațiunea tumorală cu aspect vegetant care îngloba apendicele.

De la acel moment, până în luna ianuarie a acestui an, Ionuț a fost internat în spital, în stare gravă, unde a fost supus mai multor analize și tratamente severe, ajungând, în cele din urmă, la citostatice.

Părinții copilului, oameni simpli și modești, au făcut toate demersurile necesare pentru a reuși să-i ofere lui Ionuț șansa de a-și recăpăta viața și copilăria, astfel că, în prezent, băiatul se află la o clinică din Turcia, beneficiind de primele ședințe de chimioterapie, radioterapie și imunoterapie, însă costurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei.

„Vând tot, dau totul, însă am nevoie și de ajutor!”, sunt cuvintele îndurerate ale domnului Ionică Mutașcu, tatăl lui Ionuț. Familia are nevoie de o sumă care depășește 50.000 euro, pentru ca tânărul cu vise puternice să poată beneficia cât mai repede de tratamentul împotriva cancerului. După aceste ședințe de terapie medicală, Ionuț va fi supus unei intervenții chirurgicale, ale cărei costuri încă nu sunt cunoscute.

În scopul ajutorării și promovării cazului lui Ionuț-Petrică Mutașcu, Episcopia Caransebeșului a demarat, în ultima lună, o colectă în toate bisericile județului, la finalul acestei inițiative a Bisericii Banatului de Munte fiind adunată și predată familiei Mutașcu suma de 86.000 lei și 400 euro. 

În continuarea acestei colecte, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea lui Ionuț și a familiei sale. Astfel, cei care doresc să ajute și să exerseze binele, o pot face donând o sumă de bani, după puterea și dragostea fiecăruia, fie direct voluntarilor ATOR Banatul de Munte, fie prin transfer bancar, în contul IBAN: RO87BTRLRONCRT0270766801, Banca Transilvania, Asociația „Centrul de Tineret Moniom”, cu specificația „Pentru Ionuț”.

Practicarea binelui și ajutorarea celor aflați în suferință este o caracteristică a oamenilor cu inimă nobilă care, în ciuda tuturor încercărilor și a vremurilor dificile pe care le trăim, sunt în stare să demonstreze că bunătatea, grija, dragostea și empatia sunt valori care încă mai înfloresc printre noi. Mâine se poate afla oricare dintre noi în situația de a avea nevoie de ajutor, de orice fel. Iar în astfel de situații, binele făcut nu uită niciodată să se întoarcă.

Autor: Anita Radics

Un comentariu la ”Împreună pentru Ionuț-Petrică Mutașcu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: