Debutul Lunii pentru viață în Banatul de Munte

Activitatea Lunii pentru viață a avut mult așteptatul debut în Banatul de Munte, joi, 4 martie 2021, la premiera celei dintâi emisiuni #ATORTalks ale acestei primăveri, având-o ca invitat special pe Alexandra Nadane, președintele asociației „România pentru viață” și directorul executiv al Centrelor de sprijin și consiliere pentru femeile aflate în criză de sarcină „Sfânta Alexandra” și „Sfânta Elena” din București.

Subiectele discuțiilor videoconferinței, difuzate live pe pagina oficială a Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, au avut la bază sintagma #ProLife, „Uniți pentru viață”, iar răspunsurile-cheie la întrebări precum Ce înseamnă să fii pro viață? – mai ales în vremurile complicate pe care le trăim, au fost cele pe marginea cărora dialogul alături de Alexandra a fost structurat

Alexandra Nadane, cea care a salvat de zeci, poate chiar de sute de ori, atât viețile mamelor, cât și cele ale viitorilor copii pe care acestea aveau să îi nască ulterior, fiind întrebată întâia oară „Ce înseamnă să fii pro viață?”, a răspuns clar și concis: „A fi pro viață înseamnă să nu fii indiferent, să îți pese de femeile aflate în criză de sarcină și de copiii lor, înseamnă să faci ceva când o femeie este însărcinată și are nevoie de ajutor”.

Totodată, aceasta ne-a povestit întâmplarea care avea să îi marcheze pe viață întreaga activitate în domeniul pro-viață și care avea să o îndrume spre această misiune frumoasă, încă din anii adolescenței, mai exact la vârsta de 16 ani, în momentul în care, ea făcând parte dintr-o organizație ce presupunea ajutorarea celor din jur, o altă tânără de 24 de ani i-a cerut ajutorul printr-un mail, explicând faptul că era însărcinată și nu știe ce va face cu copilul, dacă îl va păstra sau va face avort. După o serie de dialoguri alături de acea tânără însărcinată și alături de părinții ei, Alexandra și-a dat seama că puterea și curajul pe care le-a primit la vârsta de doar 16 ani pentru a încuraja o femeie să aleagă viața pentru copilul ei sunt niște daruri venite de dincolo de lumea aceasta și că poate aceasta este misiunea ei – să sprijine femeile aflate în criză de sarcină.

Această întâmplare i-a generat o serie de întrebări existențiale: „Aș putea să trăiesc toată viața mea cu gândul că această femeie avea nevoie de ajutor și eu am trecut mai departe? Răspunsul este, cu siguranță, nu! Pe urmă, a venit cealaltă întrebare: ce poți face tu, o tânără de 16 ani, fără resurse, pentru ea? Între aceste 2 dileme, a venit și răspunsul salvator: CREDINȚA! Pot să cred”. Astfel, finalitatea acestui prim caz al Alexandrei a însemnat, pe lângă aflarea și descoperirea misiunii pe care ea o are de urmat, și debutul mișcării pro-viață în România, la un nivel cu adevărat mare și deosebit de important.

Întregile mărturii, experiențe, trăiri și toate povestirile emisiunii din această ediție, precum și toate celelalte difuziuni live marca ATORTalks, pot fi vizionate în reluare, intrând pe pagina de facebook ATOR Banatul de Munte și accesând clipul dorit!

Această emisiune, derulată alături de Alexandra Nadane, a fost prima activitate organizată, în Banatul de Munte, cu prilejul Lunii pentru viață. În următoarele săptămâni, ATOR Banatul de Munte va desfășura o serie de activități, în mediul online, dar și în format fizic, în luna martie, o lună dedicată mamei, femeii, copilului, familiei și, mai ales, vieții și conștientizării faptului că aceasta este prețioasă și este unică, încă din prima secundă.

Autor: Lucian Barbescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: