Tineri în Biserică la Steierdorf-Anina

Biserica parohiei „Sfânta Treime” din cartierul Steierdorf al orașului Anina a găzduit marți 23 martie 2021 o întâlnire de suflet la care au fost prezenți membrii Centrului de Tineret „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din localitate, în mijlocul cărora s-a aflat părintele Mihai Ciucur de la Departamentul de Tineret al eparhiei, alături de Anita Radics de la ATOR Banatul de Munte.

35 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani, îndrumați de părintele paroh Horia Mailat, au luat parte la două activități propuse de invitații prezenți în mijlocul lor, astfel: copiii cu vârste între 8 și 12 ani au luat parte la un dialog duhovnicesc cu părintele Mihai Ciucur, iar 20 de adolescenți cu vârste între 13 și 19 ani au luat parte la o activitate de educație pentru viață, propusă de coordonatoarea ATOR Banatul de Munte – Anita Radics.

Dialogul cu copiii de clasele primare a fost unul viu, iar curiozitățile acestora, ca de obicei, au fost multe și inedite. „Întotdeauna am apreciat curăția și curajul cu care copiii de vârste mai mici pun întrebări și dezinvoltura cu care aceștia răspund, dar copiii de la Anina și, în general, din zonele mai izolate, au o profunzime în gândire și o strălucire aparte în priviri. Aici, la această parohie, cu 8 ani în urmă, a luat ființă unul dintre primele centre de tineret din eparhie, în cadrul proiectului Tineri în Biserică, lansat atunci de către Departamentul nostru de tineret. Suntem bucuroși că lucrarea cu copiii a continuat de atunci fără oprire și ne bucurăm mult că astăzi am întâlnit foarte mulți copii noi, care s-au alăturat activităților desfășurate la centrul de tineret al parohiei”, a mărturisit părintele Mihai Ciucur.
Dialogul cu adolescenții a fost, de asemenea, unul interesant, mai ales că problemele abordate au fost unele foarte actuale și despre care tinerii prezenți au mărturisit că nu au avut ocazia să discute prea des. „Ne-am bucurat împreună de un atelier productiv și interactiv în cadrul căruia am avut ocazia, privind la reacțiile tinerilor, să le transmit câteva informații noi pe care ei nu le știau și care, în unele cazuri, i-au surprins. A fost vorba despre exemple și mărturii de relații toxice, dependențe, bullying, punctul cel mai interesant fiind acela în care am început să discutăm despre utilizarea internetului și expunerea pe rețelele de socializare care, în ciuda tentației specifice tinereții de a deveni populari în acele medii, reprezintă ceva periculos din mai multe puncte de vedere. M-am bucurat, mai ales, că, la finalul acestei întâlniri frumoase, câțiva tineri au dorit să continuăm dialogul, manifestându-și deschis dorința de a fi parte din asociația reprezentativă de tineret a Episcopiei Caransebeșului”, a povestit Anita Radics.

La final, tinerii prezenți au putut afla mai multe despre programele desfășurate de ATOR Banatul de Munte și au fost invitați să se alăture organizației de tineret a Episcopiei Caransebeșului

După rugăciunea de final, toți cei prezenți au luat o gustare pregătite de parohia gazdă, iar copiii din grupa mică a centrului de tineret au primit câteva daruri constând în cărți, drept răsplată pentru consecvența lor și ca încurajare de a continua să participe atât la activitățile centrului, dar și la slujbele de la biserică.

Centrul de Tineret „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” a fost înființat în luna februarie 2013 de către părintele Gheorghe Șuveți – actualul protopop al Reșiței, ctitorul bisericii și al parohiei Steierdorf, iar activitatea a fost continuată cu succes de către actualul paroh, părintele Horia Mailat.
Activitatea de la Anina se înscrie în șirul de manifestări dedicate Lunii pentru viață în Banatul de Munte, evenimente desfășurate de ATOR Banatul de Munte, cu binecuvântarea chiriarhului, pe tot parcursul lunii martie, în mai multe localități ale județului Caraș-Severin.

Autor: pr. Mihai Ciucur

Un comentariu la ”Tineri în Biserică la Steierdorf-Anina

  1. Asteptam si a doua întâlnire!Am fost foarte incantați de cele povestite…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: