Webinarul „De ce merită să aștepți?”

Miercuri, 31 martie, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a organizat ultimul webinar pro-viață din luna martie, pentru a încheia, astfel, Luna pentru viață desfășurată în România. Pentru că primul webinar a fost dedicat copiilor mai mici, de această dată, participanții au fost liceeni și studenți.

Invitații au fost unii de seama, avându-i alături de noi pe Adelina Fronea – life coach și public speaker și pe Rob Kowalski – autor și public speaker în SUA. Cei doi formează o echipă reușită, având scrisă împreună și o carte, al cărei titlu l-a purtat și atelierul nostru, „De ce merită să aștepți? – Iubirea între autenticitate și mască”.

O temă actuală pentru aceste vremuri, în care totul este pe grabă, în care răbdarea devine din ce în ce mai greu de avut. Așteptarea, chiar și puțină, devine un chin atunci când parcă suntem obișnuiți să obținem totul la secundă. Dar din Sfânta Scriptură învățam că „Prin răbdarea voastră veți dobândi sufletele voastre” ( Luca, 21:19 ).

Cei doi invitați s-au deschis față de noi, povestindu-ne experiențe importante și personale din viețile lor, încă din adolescență până acum, în prezent. Ascultându-i, am avut senzația de multe ori că ascultăm povestea unor vieți care par a fi desprinse dintr-un film. Motto-ul lor fiind „Mereu trebuie să învățăm din greșelile altora”, aceștia ne-au mărturisit, în mod asumat, greșelile lor și ne-au spus ce fel de învățături putem să tragem din acestea. Tinerii, prezenți într-un număr mare, au fost captivați de poveștile celor doi invitați, dar și de provocările de a interacționa, a sparge barierele și a discuta despre subiecte care sunt înțelese ca fiind tabu.

În cea de-a doua parte a atelierului, cei doi invitați, Adelina și Rob, au fost deschiși să răspundă la întrebăile și frământările tinerilor. Curiozitățiile au fost multe, iar cei doi invitați au acordat răspunsuri încurajatoare, detaliate și foarte deschise pentru toți.

Tinerii au susținut, prin intermediul chestionarelor de feedback primite la finele serii, că au fost foarte încântați de acest atelier și bucuroși de oportunitatea primită de a-i cunoaște pe cei doi invitați.

Autor: Anamaria Iovu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: