Zi de rugăciune și comemorare – 8 aprilie

Joi, 8 aprilie 2021, s-a împlinit un an de la plecarea în Veșnicie – într-un mod tragic, fulgerător și străin de înțelegerea omenească – a preotesei, asistentei medicale și mamei Corina Radics. O zi grea, o zi rece, o zi care a rămas încă rană deschisă, în inimile multora dintre cei care au cunoscut-o și iubit-o pe preoteasa Corina.

Comemorarea plecării sale în Veșnicie a fost împlinită după rânduiala Bisericii pe care a iubit-o și a slujit-o direct, timp de mai bine de 30 de ani, din postura de soție de preot paroh. Joi dimineață, în biserica Parohiei Măureni a fost săvârșită Sfânta Liturghie a Darurilor mai Înainte Sfințite, urmată de slujba de parastas. La slujbele oficiate a participat, pe lângă familia restrânsă și membrii comunității locale, și o delegație din partea Centrului de Tineret Moniom și a ATOR Banatul de Munte, condusă de pr. Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Eparhiei Caransebeșului și apropiat al familiei Radics.

Deși contextul a fost unul rece, de doliu, Sfânta Liturghie și slujba parastasului au fost pline de căldură. După contextul tragic de acum un an, când familia a trebuit să o conducă pe preoteasa Corina la groapă într-un mod nefiresc, grăbit, fără decența de a o înmormânta creștinește, acum, la un an, întreaga comunitate, alături de prieteni și cunoscuți, le-a fost alături. Și deși durerea pierderii mamei, soției, preotesei sau prietenei este aceeași, căldura împreună-rugării pentru sufletul acesteia a atins fiecare credincios prezent.

Pomenirea de joi vine într-un context cu totul special – cu doar o zi înainte, ATOR Banatul de Munte a propus declararea zilei de 8 aprilie ca Zi Comemorativă a Respectării Demnității Umane a Victimelor Pandemiei de Covid-19. Pentru noi, ATOR Banatul de Munte, pentru comunitatea din Măureni, pentru familie și pentru toți cei care au cunoscut-o pe preoteasa Corina, ziua de 8 aprilie nu mai înseamnă eminamente o zi de tristețe și jale, ci, mai degrabă, o zi de bucurie și de nădejde. Pentru că, prin mutarea sa la Domnul, credem că am dobândit cu toții caldă rugătoare înaintea Tronului de Slavă al Preasfintei Treimi.

Autor: George Lăpădat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: