„Mâinile Bucuriei” vin în sprijinul familiilor nevoiașe din Oravița

În perioada premergătoare Marelui Praznic al Învierii Domnului, membrii Centrului de Tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” din Oravița, voluntari ai ATOR Banatul de Munte, au inițiat o campanie umanitară de ajutorare a familiilor nevoiașe și vârstnicilor singuri și bolnavi. Campania, asemenea celei inițiate în Municipiul Reșița, în primăvara anului 2020, poartă numele de Mâinile Bucuriei, fiind pornită tot din dorința tinerilor de a se face de folos celor mai nevoiași dintre semenii lor, în perioada prepascală în care fiecare suflet creștin se pregătește să primească Învierea Mântuitorului.

„Întâlnirea cu Hristos se apropie, o simțim, ne-o dorim, o visăm și atrage după sine o pregătire temeinică a sufletului și a trupului nostru pentru a putea sa primim, curați, purificați, nădejdea și lumina Învierii. Pentru noi, la aceste gânduri se rezumă Postul Mare. Ascultarea față de Dumnezeu și de duhovnic, împlinirea tainicei misiuni a Bisericii, grija față de semeni, cultivarea păcii și a înțelepciunii între noi, împărtășirea gândurilor bune și mai ales a iubirii (pentru ca dacă dragoste nu avem, nimic nu suntem) sunt pașii pe care noi, ca tineri ce se dezvoltă armonios în sânul Bisericii, îi urmăm spre a dobândi vrednicia de a fi părtași, de a ne veseli și de-a ne încânta la luminoasa Înviere a Mântuitorului.

Deși suntem supuși la nenumărate ispite în această perioadă de întristare (dar și de vindecare) duhovnicească, în care Hristos suferă pe cruce pentru mântuirea noastră, vedem totuși că Dumnezeu ne trimite oameni frumoși, oameni de bine, oameni ai iubirii, care sunt aici pentru a ne ajuta să ne îndeplinim misiunea. Prin dragostea pe care oamenii simt nevoia să o împărtășească acum, în perioada vindecării, noi, voluntarii Centrului de Tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” din Oravița, am reușit să-i ajutăm pe semenii noștri să nu mai adoarmă flămânzi. Datorită donațiilor deloc neînsemnate, au fost cumpărate meniuri calde și alimente pentru câteva suflete aflate în nevoie… în mare nevoie.

Dragii mei, Hristos nu face anchete sociale. Și nici noi nu am facut. Nu i-am întrebat dacă au un loc de muncă, nici măcar dacă își doresc unul, nu le-am cerut socoteală pentru situația lor, dar cumva, „Cineva” ne-a transmis gândul că ei au nevoie de noi, de mângâiere și de înțelegere și ne-am dorit să îi ajutăm cu ce e posibil, acum, când „a-ți judeca aproapele” nu mai face parte din vocabularul nostru, pentru că: „Înainte de a vedea paiul din ochiul celuilalt, fii atent la bârna din ochiul tău”, așa cum a subliniat și părintele nostru recent printre cuvintele sale de învățătură.

Așadar, bucuria celor care au avut nevoie de ajutor și au fost ajutați nu poate fi umbrită, nici ignorată, nici tratată cu superficialitate sau indiferență, ci, dimpotrivă, e motivantă, încurajatoare, ne îndeamnă să continuăm, iar noi, la rândul nostru, vă îndemnăm să ne fiți alături. Nu vă spunem acestea în chip de laudă, e adevărat ca binele se face în tăcere, dar în aceste vremuri în care Biserica, din păcate, își pierde din valorile de odinioară în ochii multor oameni pentru care Dumnezeu devine o formalitate, e nevoie și de confirmări. De aceea împărtășim cu dumneavoastră toate aceste aspecte ale misiunii noastre. Pentru a apăra Biserica (încă!) e nevoie de dovezi.

Vă îndemnăm, așadar, spre cele mai frumoase dovezi de iubire față de Dumnezeu și față de Biserică: grija față de semeni și cercetarea aproapelui („Adevărat zic vouă: Întrucât ați făcut unuia dintr-aceștia frați ai Mei preamici, Mie Mi-ați făcut” Matei:25, 40)

Să împărtășim cu toții, tuturor, toată dragostea pe care o avem în suflet pentru că: „Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul, nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr, toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată” I Corinteni: 13, 4-8)

Iar Dragostea este Însuși Dumnezeu”, mărturisește tânăra Mădălina Miloș într-un mesaj de mulțumire, adresat donatorilor anonimi, dar și de îndemn pentru toți cei care doresc să exerseze binele și să se alăture acestei frumoase inițiative.

Până în prezent, tinerii voluntari au oferit sprijin, constând în hrană caldă și alimente, unui număr de 15 persoane din orașul Oravița și împrejurimi, obținând, din partea donatorilor anonimi, suma de 2.500 lei.

Cei care doresc să sprijine campania umanitară inițiată de tinerii voluntari din Oravița, o pot face fie donând suma de bani sau ajutoarele constând în alimente, medicamente, produse igienico-sanitare sau îmbrăcăminte, în Biserica „Sf. Pr. Ilie Tesviteanul” din Oravița, fie contactând unul dintre responsabilii campaniei la numerele de telefon: 0770.219.929 – Cristian sau 0763.407.802 – preoteasa Simona.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: