Întâlnirea Centrelor Catehetice și de Tineret din zona Bocșa – moment de rugăciune și cugetare

„A venit acum vremea, tinere, să auzi un glas care te cheamă. Un glas pe care nu l-ai mai auzit; sau poate da, dar pe care nu l-ai înţeles şi nu l-ai ascultat. Este glasul lui Iisus! Nu tresări, nu te mira, nu zâmbi neîncrezător, tânărul meu prieten! Glasul care te cheamă nu este al unui mort, ci al unui înviat. El nu te strigă din istorie, ci din adâncul propriei tale fiinţe…”

Astfel și-a început părintele inspector Mihai Ciucur cuvântul către tinerii din zona Bocșa, propunându-le o lectură și citindu-le din cele „7 cuvinte către tineri” ale părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa.

Joi, 15 aprilie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Bocșa, în Biserica Ortodoxă cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa Română, a avut loc întâlnirea Centrelor de Tineret și Catehetice de pe raza orașului Bocșa, gazdă fiind preotul Valentin Costea, ajutat cu generozitate de părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

După citirea Canonului de pocăință și a unor rugăciuni de mulțumire, părintele inspector a propus tinerilor o temă de discuție, un subiect care a stârnit și zâmbet, și sfială, dar, în final, a fost tratat cu seriozitate.

Tema a pornit de la cartea „De ce merită să aștepți” de Rob B. Kowalski, un îndrumar, de altfel, pentru tineri, cu sfaturi utile în evitarea capcanelor frecvente în care cad mulți tineri când este vorba de viața sexuală, o carte cu povețe și sfaturi practice privind întâlnirile romantice și clădirea relațiilor. Un subiect de actualitate, pe care și tinerii din zona Bocșa și Berzovia l-au abordat cu responsabilitate.

A fost o întâlnire frumoasă între prieteni, o întâlnire a tinerilor care își pun întrebări și care caută și acceptă sprijin și povață din partea unui „prieten” preot, din partea unui duhovnic.

La eveniment au participat aproximativ 40 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani de la Centrele Catehetice și de Tineret: „Mugurii Ortodoxiei” și „Sf. Cuv. Stelian” din Bocșa Română, Vasiova și „Berzobis” din Berzovia, altături de coordonatorii lor.

Întâlnirea de la Bocșa se înscrie în șirul serilor duhovnicești pentru tineri, intitulate generic „Tinețe în Cuvânt”, desfășurate de către Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului în scopul intensificării pastorației tinerilor din parohii – una dintre prioritățile Eparhiei Banatului de Munte.

Și voi încheia tot cu un citat din cele „7 cuvinte către tineri”, propuse de părintele inspector Mihai Ciucur, o lectură obligatorie pentru orice om, la orice vârstă:

„Cuvintele acestea, rostite şi scrise aici, sunt din străfundurile tale, pe care nu ţi le cunoşti. Ţi-a fost poate ruşine sau teamă să cobori în adâncul tău şi să le descoperi. Ai crezut că în tine zace o fiară, un mormânt al instinctelor din care se ridică strigoii înspăimântători ai patimilor, şi nu ţi-ai văzut faţa de înger, căci tu înger eşti”.

Autor: Gabriela Șerban

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: