Proiectul „Studenți în formare”, organizat la a treia ediție, la Caraiman

„Căci voi, fraţilor, aţi fost chemaţi la libertate; numai să nu folosiţi libertatea ca prilej de a sluji trupului, ci slujiţi unul altuia prin iubire. Căci toată Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi” – din Epistola către Galateni, a Sfântului Apostol Pavel.

În perioada data de 14 – 16 mai, a avut loc a treia ediție a proiectului „Studenți în formare”, desfășurat la Complexul social-pastoral „Sf. Cruce” de la Mănăstirea Caraiman, de pe Valea Prahovei. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Studenților Teologi Ortodocși, având în prim-planul programului un training de pregătire organizațională și strategică, destinat tinerilor membrii ai asociațiilor creștin ortodoxe române, unde sesiunile de formare au fost coordonate de către părintele Mihai Pavel, consilier patriarhal la Sectorul Teologic Educațional și coordonatorul Biroului de catehizare a tineretului din Patriarhia Română.

Alături de alte asociații de tineret creștin-ortodoxe din țară, ATOR Banatul de Munte a răspuns invitației la această formare, întâlnirea din acest weekend constituind prima astfel de participarea a organizației cărășene în colaborare și conlucrare cu alte formațiuni din țară.

De-a lungul a șase ore de lucru, împărțite în două sesiuni, părintele Mihai Pavel a prezentat un material sistematizat într-o serie de idei principale, din care se desprind o mulțime de acțiuni care să contribuie la bunăstarea unui ONG, fie că este religios, sau laic. Eficiența metodelor sale în ceea ce privește viziunea, misiunea sau planul strategic al unui proiect, în care se dorește a fi atins potențialul maxim, se poate observa, cu ușurință, din întreaga activitate a părintelui în cei 27 de ani petrecuți în străinătate, în domeniul relațiilor internaționale prin coorodonarea a diverse corporații.

„M-am putut bucura de prilejul de a fi unul dintre participanții unui training incredibil, desfășurat la Mănăstirea Caraiman, unde am avut onoarea să îl cunosc pe părintele Mihai Pavel. Cumulul fantastic de informații pe care sfinția sa ni le-a prezentat, acumulate din vasta experiență profesională, m-a făcut să am o viziunea oarecum diferită, mai îmbogățită, a modului în care pot coordona un nucleu de persoane care au aceleași viziuni, misiuni și planuri strategice. Părintele ne-a întrebat, în partea introductivă a întâlnirii, cum și cu ce vrem să plecăm de aici”, a mărturisit Lucian Barbescu, vicepreședinte al ATOR Banatul de Munte, la finele sesiunilor de formare.

„Nu puteam avea o întâlnire mai captivantă și mai utilă decât aceasta. Suntem recunoscători și bucuroși pentru toate câte am învățat în cadrul acestei întâlniri, alături de alte organizații de tineri, ale Bisericii Ortodoxe Române, din țară. Aducem acasă, la ATOR Banatul de Munte, unele dintre cele mai faine idei și gânduri pentru viitorul ei. Suntem onorați, de asemenea, că am avut ocazia să cunoaștem oameni și misionari precum părintele Mihai Pavel, dar și tineri cu totul deosebiți, din aproape toate colțurile țării, care au fost prezenți la acest eveniment și de la care am avut multe de învățat. Deși a fost prima participare a asociației noastre la un asemenea eveniment care reunește organizații ortodoxe de tineri de pe cuprinsul Patriarhiei Române, suntem optimiști și încrezători în faptul că cele mai frumoase învățături și colaborări abia acum încep și pentru noi”, a povestit Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte.

Astfel, în urma întregii activități desfășurate în cadrul evenimentului „Studenți în formare”, delegații ATOR Banatul de Munte au plecat cu un bagaj consistent de informații utile, menite să ajute, în viitorul foarte apropiat, la organizarea și reorganizarea întregii structuri și activități misionare, sociale, cât și sustenabile a organizației reprezentative de tineret a Eparhiei Caransebeșului.

Autor: Lucian Barbescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: