Bucurie și emoție la „Școala Sufletului”, în Duminica Rusaliilor

Marele praznic al Pogorârii Sfântului Duh a prilejuit, încă o dată, momente emoționante, cu multă încărcătură duhovnicească și bucurie sfântă în biserica ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Moniom.

Astfel, pe lângă bucuria praznicului, care marchiază venierea în lume a Mângâietorului, zecile de copii, beneficiari ai programului educațional „Școala Sufletului”, desfășurat de Centrul de Tineret Moniom, au participat la festivitatea de final an catehetic, organizată la sfârșitul Vecerniei plecării genunchilor, săvârșită imediat după otpustul Sfintei Liturghii.

În prealabil, cu toții au participat, purtând tricoul ”Școlii Sufletului” și veșminte tradiționale, la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos, la momentul potrivit, după cuvântul de învățătură al părintelui paroh. Festivitatea de premiere a fost precedată de un program artistic susținut de către corul „Pui de Cer”, format din copiii de la Centrul de Tineret Moniom, precum și de către Corul ”Laude”, format din mame ale copiilor și voluntari ai centrului. Momentele artistice găzduite de soleea bisericii de la Moniom și pregătite cu multă însuflețire de Georgiana Ciucur, au încântat numeroasa asistență prezentă, atât din localitate, dar, mai ales din municipiul Reșița.

„În biserica din Moniom se cântă în familie, pentru că nu cântă doar copiii, ci cântă și frații lor mai mici sau mari mari, cântă și mamele lor, cântă și colegii de la școală și colegii de la centru. Astfel, în micuța noastră comunitate, cu voia lui Dumnezeu, am reușit ca, prin muzică și rugăciune, să unim generațiile, să creaăm un duh de comunine în familie și între familiile care sunt parte integrantă a bisericii noastre”,a subliniat parohul de la Moniom, părintele Mihai Ciucur.

Recitalul de pricesne al celor două coruri a fost urmat de festiviatea de premere a tuturor celor 40 de copii, cu vârste între 5 și 13 ani, care au primit Certificate de absolvire a programului educațional „Școal Sufletului”, precum și dulciuri și jucării. Copiii care s-au evidențiat la activitățile de pe parcursul ultimul an catehetic (septembrie 2020 – iunie 2021) au primit Diplome de merit, iar cei cu rezultate cu totul remarcabile au primit Diplome de excelență și cărți din partea Centrului de tineret Moniom. De asemenea, cei mai noi membri ai Școlii Sufletului au primit tricouri personalizate cu însemnele prorgramului.

„Suntem foarte bucuroși că, la finele acestui an școlar, avem mai mulți copii decât la începutul acestuia, lucru pentru care suntem recunoscători lui Dumnezeu și părinților care și-au îndrumat copiii către noi. Am început anul cu 30 de copii și terminăm cu 40 de mici absolvenți de Școala Sufletului, cee ce arată, indiscutabil, că munca noastră nu este în zadar și că progrmaul nostru catethetic educațional a crescut foarte mult în calitate pe parcursul ultimului an”, a mai precizat coordonatoul centrului de tineret de la Moniom.

Festivitatea a fost urmată de o agapă frățească, organizată de către părinți, care a reunit în curtea bisericii părinți, voluntari și copiii deopotrivă, într-o atmofesră de sărbătoare și de bucurie generală.

„Doresc să adresez un cuvânt de recunoștință voluntarilor noștri, cei care au fost parte integrantă din acest concept educațional propus de centrul nostru, părinților copiilor, pentru perseverență și conlucrare și, de asemenea, doresc să felicit întreaga comuniate parohială de la Moniom pentru sprijinul acordat în importanta misiune educațională și socială pe care o desfășurăm în această frumoasă așezare de la marginea municipiului Reșița”, a concluzionat părintele Mihai Ciucur.

Sărbătarea Rusaliilor din acest an a fost completată de prezența la biserică în număr mare a credincioșilor, cea mai mare parte din ei îmbrăcând veșmintele tradiționale de sărbătoate, specifice marilor evenimente din viața satului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: