Casa „ATOR Banatul de Munte” – proiectul anului pentru tineri și comunitate

După aproape 6 ani de proiecte sociale, educaționale și cultural-artistice în Caraș-Severin, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte își propune ca în acest an să se mute în „casă nouă”, respectiv să inaugureze un centru de tineret în Municipiul Reșița, într-o locație care va găzdui și sediul asociației. 

Este vorba de un imobil aparținând Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița Montană, situat pe strada Paul Iorgovici, nr. 56, în cartierul Muncitoresc, care a fost preluat în administrare de către ATOR Banatul de Munte în decursul anului 2021. Tot în anul care a trecut, ATOR Banatul de Munte a dobândit statut juridic, de organizație non-profit, cu sediul în Reșița și filiale în mai multe zone ale județului Caraș-Severin.

Noul centru de tineret care va fi înființat își propune oferirea de programe educaționale și cu caracter social copiilor din municipiul Reșița, pe modelul celor oferite la Centrul de Tineret Moniom, precum și oferirea de oportunități de voluntariat pentru tinerii din orașul reședință de județ. De asemenea, se are în vedere organizarea de cursuri de formare, traininguri, seminarii și ateliere pentru tineri de pe întreg cuprinsul județului, membri ai asociației, dar și pentru elevi și studenți dornici să se implice în activități de voluntariat și proiecte de educație non-formală.

În cursul anului 2021, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița, au fost realizate reparații la imobilul mai sus amintit, schimbându-se în totalitate acoperișul, care se afla în stare avansată de deteriorare, precum și alte reparații conexe. 

Pentru deschiderea centrului de tineret, mai sunt necesare o serie de reparații exterioare, precum și dotarea spațiului cu mobilier specific, drept pentru care ATOR Banatul de Munte lansează un apel prin care solicită sprijin din partea comunității reșițene, dar nu numai, pentru că proiectele organizației vizează întreg județul Caraș-Severin. Așadar, cei care doresc să ajute acest proiect important pentru viitorul orașului și al județului nostru, pot să facă aceasta prin donații în materiale de construcții, mobilier de interior sau donații în bani, în contul: RO11 BTRL RONCRT 0603 5709 01, deschis la Banca Transilvania pe numele Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, CIF: 44808955.

„Sumele care sunt necesare pentru a putea începe activitatea nu sunt foarte mari, dar în acest moment avem nevoie de o mână de ajutor pentru a putea deschide porțile centrului nostru undeva în aprilie – mai. Considerăm că un astfel de centru este foarte necesar comunității reșițene și județului Caraș-Severin, având în vedere că ne adresăm formării copiilor și tinerilor, dar și familiilor acestora. ATOR Banatul de Munte s-a implicat în numeroase campanii și proiecte comunitare, în ultimii ani, membrii asociației noastre fiind foarte implicați în susținerea categoriilor vulnerabile, inclusiv în perioada critică a pandemiei; acum este un moment în care noi, ca și organizație, cerem sprijinul comunității pentru a putea continua programele sociale și de voluntariat în Reșița și în Caraș-Severin”,  a precizat Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte. 

Informații suplimentare despre modalitățile în care poate fi sprijinit acest proiect pot fi obținute la numerele de telefon: 0726.561.449 – Anita Radics și 0784.983.382 – George Lăpădat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: