Centrul de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă – zile de bucurie și rugăciune

În perioada 25-27 februarie, Centrul de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă, coordonat de Pr. Gheorghiță Băloi, a  organizat o nouă tabără de iarnă în stațiunea Rânca, de care s-au bucurat, de data aceasta, numeroși copii și tineri din Parohia Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă. 

Această tabără organizată, ajunsă la cea de-a V-a ediție, a fost un prilej deosebit pentru tinerii elevi de recreere și apropiere de Dumnezeu, căci nu au lipsit momentele de rugăciune, având în vedere că anul 2022 este declarat de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române ca fiind  Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

Tabăra de iarnă, deja tradițională, a avut ca scop apropierea tinerilor de Dumnezeu prin rugăciune. Tinerii s-au bucurat de peisajul montan, drumeții sau cursuri de schi.

La întoarcere, am poposit vreme de câteva ore și în orașul Târgu Jiu, unde am admirat celebrele sculpturi ale lui Brâncuși: Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii.

Tabăra de iarnă, deja tradițională, a avut un impact răsunător în rândul tinerilor care au putut vedea că Biserica nu este împotriva bucuriei, ci din contră, un promotor al acesteia. „În ziua de azi este din ce în ce mai greu pentru tineri să se apropie de Biserică, ei crezând într-un mod eronat că Biserica le îngrădește libertatea și tinerețea, dar dacă cercetăm Sfânta Scriptură, vom vedea că Sf. Ap. Pavel le zice tinerilor: «Toate să le încercați, ține-ți ce este bine, feriți-vă de ori ce înfățișare a răului (I Tes. 5,20)». Tot așa și Biserica, prin preot, încurajează libertatea, căutând să le arate că nu orice libertate este bună”, a subliniat părintele Gheorghiță Băloi, coordonatorul centrului de tineret.

Pentru o mai buna descriere a taberei, prezentăm, mai jos, câteva impresii ale tinerilor participanți:

  • „Această Tabără de la Rânca a fost prima mea excursie împreună cu colegii mei de la Centrul de Tineret. Am avut parte de niște momente extraordinare petrecute împreună. Pot spune că am învățat multe lucruri pozitive în aceste 3 zile frumoase, împreună cu oameni dragi. Am văzut cât de frumoasă este natura făcută de Dumnezeu, dar și vorbirea cu El prin rugăciune” (Morena Bleotu, 12 ani).
  • „Rânca… Rânca este locul unde, împreună cu colegii de la Centru, am petrecut 3 zile de vis. Aici am învățat de la Pr. Gheorghiță cât de frumoasă este Rugăciunea Domnească (explicată de el, în două cateheze). Am învățat să schiez și să admir muntele după ce l-am urcat cu telescaunul și am văzut măreția Lui Dumnezeu în el. Singurul regret este că timpul a trecut prea repede” (Maia Novăcescu, 13 ani).
  • „Vreau să încep prin a spune că momentele petrecute împreună în cabană, pe pârtie, la masă, dar și la rugăciune, au fost minunate. Cu siguranță cu toții ne-am simțit bine unii lângă alții, astfel creând amintiri de neuitat. Majoritatea suntem încă mici, dar acest lucru nu ne-a împiedicat să ne rugăm în fiecare zi. Concluzie: Nota 10” (Cristina Stroia, 12 ani).
  • „Acest sfârșit de săptămână m-a găsit în stațiunea Rânca cu tabăra organizata de Centrul nostru de Tineret. Aceasta tabără a fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit vreodată, aici am văzut că se poate îmbina rugăciunea cu distracția. Mi-a plăcut mult, căci am vizitat locuri noi și frumoase pe care nu credeam că o sa le văd vreodată. Tabăra de la Rânca a fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată” (Cristian Damian, 13 ani).

Pelerinajele și excursiile organizate în cu copiii și tinerii de la centrele catehetice și de tineret din Eparhia Caransebeșului fac parte din strategiile de lucru cu aceștia prin care, mai mult decât orice, se încearcă apropierea celor mici de Biserică și de Hristos, îmbinând nevoile tinereții și copilăriei lor cu învățătura Bisericii și cu frumusețea unei vieți trăite în adevărata Libertate.

Autor: pr. Gheorghiță Băloi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: