Marșul pentru viață 2022 va fi organizat la Reșița

Episcopia Caransebeșului și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează sâmbătă, 26 martie, Marșul pentru viață 2022, cu tematica „egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Evenimentul se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și va debuta începând cu ora 12:00, la Protopopiatul Ortodox Român, prin oficierea unei slujbe religioase. Astfel, marșul propriu-zis se va desfășura pe traseul: Protopopiatul Ortodox Român – Centrul Civic – Centrul Universitar „UBB” Reșița. În cadrul evenimentului, în Centrul Civic al Municipiului Reșița se vor transmite mesaje și mărturii de susținere a vieții, din partea organizatorilor, a partenerilor și a invitaților.

Punctul de oprire al Marșului pentru viață, din acest an, va fi curtea Centrului Universitar „UBB” Reșița, unde voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte vor organiza ateliere și jocuri pentru copiii participanți la eveniment – ateliere de confecționat obiecte handmade, ateliere de jocuri, dar și pictură pe față. 

Scopul organizării Marșului pentru viață, în Banatul de Munte, este acela de a porni un val de conștientizare, în rândul populației, cu privire la importanța și unicitatea fiecărei vieți în parte, la oferirea de sprijin fiecărui om, din prima secundă a existenței și întreaga lui viață. Marșul pentru viață se dorește a fi cel mai vizibil eveniment organizat de către tineri și Biserică, în această primă parte a anului, un alt scop al său, pentru cei care participă, dar și cei care doar îl urmăresc, fiind formarea și informarea copiilor, tinerilor și adulților cu privire la importanța oferirii sprijinului persoanelor aflate în situații vulnerabile – situații familiale delicate, tineri singuri și neînțeleși, nevoia neîmplinită de apartenență, valorizare, siguranță, sarcini nedorite – dar și pregătirea celor mai tineri în ceea ce privește parcurgerea vârstei adolescenței, cu provocările și tentațiile pe care aceasta le presupune. 

Evenimentul este unul neconfesional și apolitic, adresându-se tuturor categoriilor de persoane, indiferent de vârstă, naționalitate, statut social, apartenență politică sau religioasă.

În acest an, partenerii implicați în organizarea Marșului pentru viață sunt: Protopopiatul Ortodox Român Reșița, Centrul Universitar „Babeș Bolyai” Reșița, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Colegiul Național al Asistenților Sociali, filiala Caraș-Severin și Liga Studenților Centrului Universitar „UBB” Reșița. Evenimentul beneficiază, de asemenea, de sprijinul Primăriei Municipiului Reșița.

Astfel, Episcopia Caransebeșului, alături de ATOR Banatul de Munte, îi invită să participe la Marșul pentru viață pe toți copiii, tinerii și adulții care vor să își exprime în mod vizibil grija și a sprijinul față de persoanele aflate în diferite situații vulnerabile și de risc. Marșul pentru viață este un eveniment dedicat Vieții, valorilor pro-viață, dar și sensibilității, familiei în ansamblu și mamei, cea care naște viața, un eveniment unde toți cei care se identifică cu aceste valori și această misiune sunt invitați să participe, din diferite colțuri ale Banatului de Munte. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: