Cea de-a doua formare a voluntarilor TDIS 2022 a avut loc la Oravița

Vineri, 15 aprilie, Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, alături de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, a organizat cea de-a doua formare a voluntarilor proiectului „Împreună pentru copiii noștri”, din acest an.

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, desfășurându-se în parteneriat cu Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița, întreaga activitate fiind găzduită de către instituția de învățământ de renume a Oraviței.

După ce sâmbătă, 9 aprilie, aceeași formare a fost organizată în Comuna Băuțar, aceasta reunind un număr de aproximativ 50 de voluntari din zona Caransebeșului, a Văii Bistrei, Văii Cernei, dar și tineri aplicanți ai proiectului din Municipiul Reșița, formarea de ieri, de la Oravița, a adus la un loc un număr de aproximativ 60 de voluntari din Protopopiatele Reșița și Moldova Nouă, aceștia fiind inițiați, astfel, în misiunea de voluntari ai programelor educaționale „Tabăra din Inima Satului”, respectiv „Tabăra din Inima Familiei” 2022.

Ziua de formare a debutat cu o slujbă de binecuvântare, săvârșită de către părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului și al Proiectului „Împreună pentru copiii noștri”, urmând ca toți cei sosiți să ia parte la o prezentare a conceptelor „TDIS” și „TDIF”, părintele Mihai discutând și clarificând, totodată, și ceea ce înseamnă rolul de voluntar al acestui proiect și cum ar trebui să arate imaginea și comportamentul unui tânăr voluntar asumat, în cadrul unei activități desfășurate în Biserică, astfel conturându-se „portretul voluntarului TDIS” și codul etic al voluntarului.

În cele ce au urmat, Georgiana Ciucur – trainer în cadrul programului, a susținut un modul pe tema comunicării eficiente și a lucrului în echipă în context TDIS.

A urmat prezentarea celor șase ateliere TDIS, pe baza unui concept îmbunătățit și adaptat nevoilor copiilor, astfel: Atelierul de Educație pentru Viață (Anita Radics), Atelierul de Dezvoltare Personală  (prof. Nicoleta Marcu), Atelierul de Comunicare si Lucru în Echipă (George Lăpădat),  Atelierul de Jocuri, Concursuri și Seri Tematice (Mircea Ștefan), Atelierul de Creații artistice (Anamaria lovu), Atelierul de Formare Duhovnicească (Mihail Cincheză).

În a doua parte a evenimentului a avut loc Târgul atelierelor TDIS, prin prezentarea interactivă a atelierelor. Au fost întregite echipele celor șase ateliere cu aproximativ 30 de voluntari noi și a fost stabilit programul formărilor pe ateliere pentru perioada mai-iunie 2022.

„Programul nostru de tabere în comunitate, aflat în al patrulea an de desfășurare, a ajuns la un nivel foarte bun, din punct de vedere al conceptului propus beneficiarilor noștri. Am putut trage această concluzie in urma acestor formări, cea de la Băuțar, din 9 aprilie și cea de la Oravița, din 15 aprilie, acestea fiind două momente importante în dinamica proiectului nostru, și pentru faptul ă au prilejuit unui număr de peste 50 de tineri noi să se alăture proiectului în calitate de voluntari”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului.

În perioada care urmează, formările voluntarilor TDIS 2022 vor continua pe grupe mici, fiecare atelier organizând sesiuni de pregătire a noilor membri înscriși în cadrul fiecărui atelier, în diferite zone din județ, în scopul pregătirii cât mai temeinice a celor aproximativ 110 tineri voluntari care, în vara acestui an, vor participa la un număr de 16 tabere, la care vor fi prezenți aproximativ 700 copii din județ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: