Sesiune de formare pentru voluntarii care vor aduce jocurile și provocările la TDIS 2022!

În perioada 29-30 aprilie 2022, voluntarii Atelierului de Jocuri și seri tematice, din cadrul proiectului „Tabăra din Inima Satului”, au participat la o sesiune de formare și de pregătire a voluntarilor, organizată cu ajutorul Primăriei Comunei Băuțar, Composesoratului Bucova și a cetățenilor implicați în proiect, din localitatea Bucova.

Scopul acestei formări a fost acela de a pregăti voluntarii pentru taberele care vor urma în vară. La training au participat 25 de tineri – formatori, asistenți de formare și voluntari în cadrul Atelierului de Jocuri, Concursuri și Seri Tematice.

Sesiunea de formare a început prin prezentarea unor jocuri pregătite de către voluntari, pentru a fi puse în practică împreună cu copiii, în taberele din vară. După aceasta, a urmat și partea serilor tematice, parte în care voluntarii au fost împărțiți pe grupe și au organizat o mini-seară tematică.

A doua zi, voluntarilor li s-au prezentat anumite reguli și modalități de punctare a echipelor, după care să se ghideze în tabere, în organizarea activităților cu caracter ludic. Sesiunea de formare a inclus și un atelier de jocuri și animație pentru copiii din comuna Băuțar, cu scopul de a angrena tinerii din comunitate în activități voluntare și în folosul acesteia.

„De ieri mi se întâmplă lucruri frumoase. De fapt, nu lucruri, ci oameni, oameni care îmi ies în cale. Citisem undeva că Dumnezeu vine la noi prin oameni, știam că o să se întâmple și în cazul meu, dar ce frumos e să simți asta atunci când te aștepți mai puțin…”, a mărturisit mama unuia dintre copiii participanți la atelier, din Comuna Băuțar.

„Echipa de formare a atelierului de jocuri a rămas plăcut impresionată de modul în care au reacționat voluntarii noi și de implicarea acestora în activitățile pregătite. Putem spune că, dacă celelalte formări se vor desfășura cel puțin la fel de bine, va fi o vară reușită”, a mărturisit Alexandra Crîsta, formator în cadrul atelierului de jocuri.

Sesiunea de formare a adus multă bucurie în rândul voluntarilor, dar mai ales în rândul gazdelor și al copiilor beneficiari ai atelierului de jocuri, toți plecând acasă plini de bucurie și de nerăbdarea de a participa la vara TDIS 2022.

În perioada următoare, toți voluntarii angrenați în proiectul TDIS 2022 vor participa la sesiuni de formare și de pregătire, fiecare dintre acestea fiind organizat de către coordonatorii tuturor atelierelor, împreună cu echipa de formare și pentru voluntarii înscriși a se dezvolta, în această vară, pe un anumit atelier marca TDIS.

Autor: Darius Lăpădat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: