Tinerii și Maica Vieții – rugăciune și comuniune între tinerii din Banatul de Munte

Vineri, 6 mai, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a organizat primul moment de rugăciune din cadrul inițiativei de intensificare a rugăciunii și a comuniunii între tinerii din Eparhia Caransebeșului.

Este vorba de programul intitulat „Tinerii și Maica Vieții”, care presupune rostirea Paraclisului Maicii Domnului, în grupuri de tineri din mai multe zone ale județului Caraș-Severin, însoțiți de preoții și profesorii lor coordonatori, în perioada mai-noiembrie 2022.
Ca prim popas al lanțului de reuniune în rugăciune, tinerii au ales Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Muncitoresc, Reșița, unde s-au întâlnit, la orele serii, zeci de tineri din orașul municipiu, dar și dimprejurul acestuia.

La eveniment au mai participat preoți și profesori însoțitori și coordonatori ai tinerilor, printre care s-au afla pr. Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, pr. Nicolae Chiosa, inspector de religie în cadrul ISJ Caraș-Severin, pr. Cristian Rădulescu, parohul și gazda evenimentului, precum și alți preoți și profesori. Momentul de rugăciune a fost precedat de premierea Concursului Național Catehetic al Patriarhiei Române, „Rugăciunea în viața mea”, faza pe protopopiat, unde, pentru implicarea și munca, în cadrul acestui proiect, fiecare grup catehetic și-a primit răsplata în daruri și premii.

În cele ce au urmat, tinerii de la ATOR Banatul de Munte, însoțiți de alți copii și tineri de la centrele catehetice și de tineret din protopopiat, au citit Paraclisul Maicii Domnului, oferind și răspunsurile la strană.
La finalul rugăciunii, George Lăpădat, vicepreședinte în cadrul ATOR Banatul de Munte, a susținut un mesaj adresat tinerilor și copiilor prezenți, despre frumusețea de a vorbi cu Maica Domnului în fiecare moment al vieții și de a te ști ocrotit de ea chiar și atunci când te simți singur. Totodată, la finalul cuvântului, tinerilor prezenți li s-a transmis invitația de a rămâne aproape de lucrarea cu tineretul a Bisericii din Banatul de Munte, întrucât, în foarte scurt timp, la Reșița urmează a se deschide sediul ATOR Banatul de Munte, care va deveni și un centru de tineret pentru copiii din Reșița.

În finalul reuniunii, părintele Mihai Ciucur a transmis un cuvânt de învățătură și o chemare la meditație, în aceste vremuri, luând ca exemplu viața Dreptului Iov, prăznuit în data de 6 mai.

„Am simțit cu toții mângâierea și purtarea de grijă a Maicii Domnului, care, sunt sigur, s-a bucurat la vederea numărului mare de copii și tineri care au participat la Slujba Paraclisului, în biserica pe care ea însăși o are ca și ocrotitoare. A fost o primă întâlnire din seria celor șapte Paraclise cu care tinerii de la ATOR Banatul de Munte și-au propus să-și împodobească ale lor candele în acest an, dedicat rugăciunii în Patriarhia Română. Și am început într-un loc și într-un fel cu totul deosebit pentru noi toți: la Reșița, într-o biserică închinată Maicii Domnului, alături de zeci de copii și tineri care au simțit din plin mângâierea Preacuratei în inima și în viața lor în aceste vremuri confuze și pline de incertitudini”, mărturisește părintele Mihai Ciucur.

Programul de reuniune în rugăciune și de intensificare a acesteia, în rândul tinerilor din Caraș-Severin, își propune să ajungă, în acest an, în fiecare din cele șapte filiale ale ATOR Banatul de Munte, întărirea în rugăciune fiind dublată de participarea tinerilor și copiilor la proiectul „Tabăra din Inima Satului” care este, în primul rând, despre apropierea și împrietenirea celor mai mici ai județului de Hristos și Biserica Sa. Programul „Tinerii și Maica Vieții” se se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, fiind organizat în Anul Omagial al Rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: