Premierea Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, în Protopopiatul Reșița

Vineri, 6 mai, la Reșița a avut loc festivitatea de premiere a etapei pe protopopiat a Concursului Național Catehetic din cadrul programului „Hristos împărtășit copiilor” – „Rugăciunea viața mea”.

Evenimentul s-a desfășurat în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița, în prezența părintelui inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, a părintelui protopop Gheorghe Șuveți, protopopul Reșiței, părintele Nicolae Chiosa, inspector de religie în cadrul ISJ Caraș-Severin, precum și preoții și profesorii de religie înscriși la acest proiect, alături de reprezentanți ai grupelor catehetice pe care le-au coordonat.

Festivitatea a debutat cu o rugăciune de mulțumire, la finalul căreia s-au acordat diplomele și premiile, constând în cărți și obiecte bisericești, tururor grupelor catehetice participante.

La nivelul Protopopiatului Reșița, s-au înscris în acest concurs un număr de 6 grupe catehetice din 6 parohii de pe cuprinsul protopopiatului. Premiul I a fost acordat grupului catehetic al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Măureni, pentru proiectul „Rugăciunea – Urcușul meu spre Dumnezeu”, coordonat de părintele Aurel Radics.

În cele ce urmează, portofoliile din partea fiecărui protopopiat al Episcopiei Banatului de Munte, care au obținut locul I, vor fi jurizate la nivel eparhial, în aceste zile, iar în data de 11 mai va avea loc premierea la nivel eparhial, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înmânându-se locul I, pe județ, portofoliului și grupului catehetic ce va reprezenta eparhia la București, în perioada 20-21 mai, cand câștigătorii din întreaga țară vor fi premiați de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În continuarea premierei, s-a savârșit Paraclisul Maicii Domnului, în prezența tinerilor de la ATOR Banatul de Munte și a tuturor copiilor și tinerilor din centrele catehetice și de tineret, participanți la concurs, aceștia oferind răspunsurile la strană.

Ca urmare a activității catehetice pornite o dată cu acest proiect și care a adus și va mai aduce roade, în Episcopia Caransebeșului, aceste activități dedicate tinerilor și copiilor, precum și apropierii lor de Biserica lui Hristos vor continua în Eparhia Banatului de Munte.

Autor: pr. Horia Mailat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: