Festivalul județean de colinde „Florile Dalbe”, organizat la Reșița

Miercuri, 14 decembrie, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Cartierul Muncitoresc al municipiului a avut loc Festivalul județean de colinde „Florile Dalbe”, organizat de către Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița, în parteneriat cu parohia gazdă.

Acest festival a debutat în anul 2009 și s-a desfășurat în fiecare an la Biserica „Sfinți Apostoli Petru și Pavel” Reșița, prin grija și implicarea doamnei profesor Cristina Ardelean și a preotului Petru Berbentea. În anul 2020 și 2021 nu a putut fi organizat, datorită condițiilor impuse de pandemie. Anul acesta, în urma parteneriatului încheiat între Biserică și Școală, gazda festivalului a fost Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” Reșița – Muncitoresc.

În deschiderea festivalului, preotul paroh, Cristian Rădulescu, doamna director profesor Ileana Pomoja și părintele Petru Berbentea au transmis un mesaj de bun venit participanților la festival, evidențiind importanţa păstrării tradiţiilor noastre strămoşeşti, povestind și despre necesitatea de a-i educa pe copii în dreapta învăţătură, cum şi cât de frumoasă este tradiția de a colinda din casă în casă, din comunitate în comunitate.

Anul acesta, la festival au paticipat 19 grupuri vocale școlare, cu aproximativ 400 de colindători, veniți de la școlile din Reșița, Caransebeș, Bocșa, Bănia, Rusca, Vrani, Verendin, Tirol și Berzovia.

După încheierea fiecărui recital, din partea organizatorilor, în semn de mulțumire, elevilor și îndrumătorilor li s-au oferit diplome, iconițe, calendare şi dulciuri.

În final, doamna Ileana Pomoja, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Reșița, a mulţumit tuturor pentru implicarea în acest proiect prevăzut în „Calendarul activităţilor educative judeţene 2022” şi a oferit diplome de merit preoților Cristian Rădulescu și Horia Mailat pentru sprijinul acordat acestui festival.

La rândul lor, preotul paroh Cristian Rădulescu și preotul coslujitor Horia Mailat au înmânat doamnei directoare, prof. Ileana Pomoja, domnului director adjunct prof. Ionuț Gârtoi, prof. Cristina Ardeleanu, coordonator proiecte și programe educative la școala organizatoare a festivalului și preotului Petru Berbentea, câte o diplomă de merit pentru colaborarea benefică a Bisericii şi a Şcolii şi au rostit un cuvânt de încheiere şi mulţumire, cu nădejdea că Bunul Dumnezeu va îngădui ca astfel de acţiuni să fie găzduite şi pe mai departe în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” Reșița – Muncitoresc.

Autor: pr. Horia Mailat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: