O nouă campanie de donare de sânge va fi organizată în Episcopia Caransebeșului

În perioada 9-10 martie 2023, în contextul Lunii pentru Viață în Banatul de Munte, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează o nouă ediție a campaniei de donare de sânge „Împreună dăruim viață”, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița.

În contextul nevoii permanente de donatori, înregistrată la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, campania își propune constituirea unui stoc de sânge care să vină în sprijinul bolnavilor din spitalele cărășene, a căror viață poate depinde, de foarte multe ori, de acest gest nobil, al oamenilor, de a dona sânge.

Ediția de față a campaniei de donare de sânge este cu atât mai importantă, cu cât ea este organizată în contextul lunii martie, Luna pentru Viață, în care asociația noastră organizează o serie de activități, acțiuni și proiecte educaționale, sociale și civice menite să susțină viața în toate stadiile și formele ei.

În Episcopia Caransebeșului, campania se va desfășura, în ambele zile, în Reșița și în Caransebeș, după următorul program:

Reșița – Centrul de Transfuzie Sanguină (str. I. L. Caragiale, nr. 1-2), în intervalul orar 7:30 – 12:00 – persoană de contact: Anamaria Iovu (0770 893 540)

Caransebeș – Spitalul Municipal (str. Grădinilor, nr. 12), în intervalul orar 8:30 – 12:30 – persoană de contact: Alexandra Partenie (0757 812 779).

În paralel, în același context, prietenii și partenerii noștri de la ASCOR Timișoara și ASCOR Arad vor organiza aceeași campanie în orașele lor.

Și de această dată, la nivelul orașului Reșița, campania beneficiază de sprijinul Soho Social House, din Reșița, care oferă câte o pizza în mod gratuit tuturor donatorilor din cadrul campaniei. După momentul donării, fiecare persoană va primi o insignă cu inscripția „AM DONAT” prin intermediul căreia va putea beneficia de această promoție.

Totodată, în cadrul campaniei, donatorii de sânge au posibilitatea să doneze și bonurile de alimente pe care le primesc, conform legii, urmând ca acestea să fie folosite în tot în scop caritabil, pentru cumpărarea de alimente de bază beneficiarilor următoarei campanii umanitare, organizată de ATOR Banatul de Munte în perioada pascală.

Important de menționat este faptul că cei care vor răspunde prezent inițiativei și invitației de a se alătura acestei campanii au posibilitatea de a se bucura de mai multe beneficii, pe lângă cele amintite mai sus:

• sprijină schimbarea unei mentalități prin normalizarea actului nobil de donare de sânge;
• se va elibera câte o adeverință medicală, din partea Centrului de Transfuzie Sanguină, pentru fiecare donator, prin care persoana este scutită (prin lege), în ziua respectivă, de la muncă, școală / facultate;
• în urma donării, se vor efectua și analize de sânge, gratuit, care pot fi ridicate la scurt timp după donare.

În sensul celor de mai sus, încurajăm cât mai multe persoane să se alăture campaniei noastre – joi, 9 și vineri, 10 martie la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița (în intervalul 7:30 – 12:00) și la Spitalul Municipal Caransebeș (în intervalul 8:30 – 12:30).

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați coordonatorul campaniei de donare de sânge – Anamaria Iovu (0770 893 540) sau să ne scrieți la ator.bm@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: