Cea de-a opta ediție a Marșului pentru viață a fost organizată în Banatul de Munte

Sâmbătă, 25 martie, Episcopia Caransebeșului și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au organizat cea de-a opta ediție a Marșului pentru viață, acesta purtând, în anul 2023, tematica „viitorul este pro-viață”.

După ce timp de șapte ani, Marșul pentru viață a fost găzduit la Reșița, în acest an, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, evenimentul civic de conștientizare și sensibilizare a oamenilor cu privire la importanța, unicitatea și sprijinirea vieții a fost organizat, pentru prima dată, la Caransebeș. Evenimentul din acest an a reunit un număr de aproximativ 800 de persoane – copii, tineri, părinți și bunici din Reșița și din alte zone ale județului Caraș-Severin, care au venit să susțină și să își manifeste, împreună, valorile pentru viață, dar și sprijinul pe care îl pun la dispoziție oamenilor aflați în diverse categorii vulnerabile și care au nevoie de ajutor, sprijin și prezență – mame însărcinate, singure și confuze, copii abandonați și neînțeleși, dar și bătrâni bolnavi și uitați de lume. Pentru toți aceștia, oamenii reuniți la Reșița au mărșăluit în această zi.

Evenimentul a debutat cu marșul propriu-zis care a pornit de la Catedrala istorică “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, îndreptându-se spre Catedrala Episcopală “Învierea Domnului”, unde au fost rostite o serie de rugăciuni specifice evenimentului, iar mulțimea a ascultat mesajele transmise din partea organizatorilor evenimentului și a partenerilor, mesaje care au avut ca scop, pe de-o parte, clarificarea scopului organizării Marșului pentru viață, iar pe de altă parte, manifestarea suportului și sprijinului, în mod public, față de mamele singure, copiii singuri și bătrânii uitați, dar și conștientizarea existenței vieții unui copil, aflat în pântecul mamei sale și a cărui inimă începe să bată de la 16 zile de la concepție.

La evenimentul civic au participat și domnul Felix Borcean, primarul Municipiului Caransebeș, domnul Lucian Miclău, inspector general în cadrul ISJ Caraș-Severin, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean, dar și ai altor culte și biserici din oraș: baptistă, greco-catolică, penticostală și romano-catolică.

După mesaje transmise de pe esplanada Catedralei Episcopale, participanții s-au îndreptat spre Casa de Cultură “George Suru”, unde punctul final al acestui eveniment dedicat vieții a fost, pe de-o parte, spectacolul artistic „Mamă dulce, mama mea”, susținut de către grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului și de îndrăgita interpretă de muzică populară Oana Bogza-Pintea, de la Albă Iulia, iar pe de altă parte, atelierul culorilor, unde s-au desfășurat activități pentru copii și tineri, organizate de voluntarii ATOR Banatul de Munte, în incinta Casei de Cultură.

“Tineri din întreg județul s-au adunat, în acest an, la Caransebeș pentru a face încă un pas împreună în mărturisirea vieții. Procesiunea a fost una plină de culoare, iar faptul că am fost împreună, tineri, copii, mame și bătrâni a arătat cu câtă dragoste și bucurie pășim împreună într-un viitor pro-viață”, a mărturisit Anastasia Chereș, tânăr organizator al Marșului pentru viață din acest an.

Marșul pentru viață „Viitorul este pro-viață” a fost organizat, și în acest an, în sute de localități de pe cuprinsul țării noastre și din Republica Moldova, acest eveniment reunind mii de oameni, din diverse colțuri ale țării, care doresc să-și manifeste disponibilitatea de a ajuta femeile aflate în criză de sarcină, pe care doresc să le conștientizeze cu privire la viața care crește în pântecul lor, dar și la soluțiile care pot exista în momentul parcurgerii unei situații delicate, precum este criza de sarcină. La aceste evenimente participă, totodată, și mame care au trecut cu bine peste criza de sarcină și au dat naștere copiilor lor, ele devenind mărturii vii și încurajare pentru femeile care se confruntă, în zilele noastre, cu astfel de situații. Marșul pentru viață este un eveniment neconfesional și apolitic, intenția organizării lui fiind nu aceea de reglementare sau interzicere a avortului în România, ci de conștientizare, informare și oferirea unei alternative la această procedură.

Marșul pentru viață se află la cea de-a treisprezecea ediție de organizare, la nivelul Patriarhiei Române, fiind desfășurat cu binecuvântarea și susținerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: