Bucurie și comuniune în Anul omagial al pastorației vârstnicilor, la Șopotu Nou

În data de 7 aprilie 2023, o delegație de tineri, membri ai ATOR Banatul de Munte, s-au deplasat în Parohia Șopotu Nou, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în cadrul proiectului eparhial “Maica Vieții – Maica tuturor vârstelor”.

Evenimentul a debutat cu slujirea Paraclisului Maicii Domnului de către un sobor format din trei preoți – părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial la Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, părintele Ion Cherescu de la Bozovici, dar și părintele Nicolae Băcilă de la Bănia. Răspunsurile la strană au fost date de voluntari ai ATOR Banatul de Munte. 

În continuare, credincioșii s-au putut bucura de cuvântul părintelui inspector Mihai Ciucur, care a pus accent pe păstrarea credinței strămoșești indiferent de vremuri și de împrejurări și despre păstrarea nădejdii și a rugăciunii vii, a acestor credincioși, care de câteva luni de zile așteaptă un păstor sufletesc în parohia lor. De asemenea, părintele a vorbit credincioșilor și despre importanța perioadei care urmează.

La eveniment au fost prezenți domnul Păun Baba, primarul comunei Șopotu Nou, doamna Loredana Șein, directoarea școlii din localitate, dar și copii și tineri din Bozovici, Bănia și Eftimie Murgu. 

În finalul evenimentului, fiecare dintre tinerii oaspeți în comunitate s-au prezentat, iar vârstnicii, dar și o parte dintre tinerii din comunitate au primit Noul Testament, ca dar din partea Ierarhului, în anul omagial dedicat pastorației vârstnicilor. Evenimentul a luat final prin agapa frățească oferită de către gazde la Centrul de informare turistică din localitate.

Având în vedere că parohia este, momentan, vacantă, misiunea Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului va continua printr-o tabără TDIS care se va desfășura la Șopotu Nou în perioada 3-7 august, dar și prin revenirea în comună la o slujire similară în satul Stăncilova, la invitația gazdelor.

Programul eparhial “Maica Vieții – Maica tuturor vârstelor” este derulat de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, și își propune unirea tinerilor și a vârstnicilor deopotrivă, din 10 comunități, în rugăciune și în comuniune euharistică.

Autor: Darius Lăpădat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: